Полуничний різото



Привіт! Спочатку невеличкий анонс. В літній період, скоріше за все, рецепти будуть публікуватися лише один раз на тиждень. Тому звична схема вівторок-п'ятниця буде нагло порушена. Не лякайтеся, якщо я на деякий час зникну з радарів, просто життя офлайн вимагає більше мого часу і присутності. Але запевняю, все цікаве, смачне, особисто протестоване з’являтиметься у блозі.

А сьогодні буде рецепт для любителів різото і полуниці. Хоча, з огляду на стіну дощу за вікном, не знаю чи з полуницею цього року взагалі щось складеться. Хоча, травень все-таки це ще не зовсім сезон.

Тож повертаючись до теми. Рецептом цього, відразу скажемо нестандартного різото, поділився мій італійський друг. Всілякі risotti — його зона відповідальності на кухні, особливо у разі гостей. Рука моя тягнулася до тестування такого незвичного поєднання продуктів давненько, але все якось не складалося, щоб і пляшка ігристого, і полуниці, і настрій. І хоча пінне вино з оригіналу все ж довелося замінити звичайним білим, зусилля мої були не марними.

 Скажу одразу, це- найдивовижніший і на сьогодні найсмачніший варіант із усіх, які пробувала і готувала. І не тільки тому, що люблю червону соковиту ягоду. У цьому рецепті полуниця одразу в трьох видах: свіжа, тушкована і, о шок!- з фритюру. Начебто дико, але смак ні з чим не зрівняти. То що, заінтригувала? Тоді — до роботи.

На чотирьох:

300г рису для різото
250-350г свіжої полуниці
1 цибулина шалот («Семилітка»)
250 мл ігристого або білого вина
1-1,5л овочевого відвару
40г тертого «Пармезану»
50г масла
2 гілочки тим’яну
олія  фритюру
 Підготовка: 10 хв


Приготування: 30хв

Додатково: фритюрниця або неемальована каструля 1л, шумовка, паперові рушники

1. Порізати цибулю маленькими кубиками. Потушкувати на вершковому маслі до прозорості (приблизно 2-3 хв).

2. Підготувати бульйон. Розігріти овочевий відвар ( у мене була морквина, стебло селери і цибулина) або просто розчинити бульйонний кубик у кип’ятку.

3. Вимити і обсушити полуницю. Відкласти 4 шт для декору, нарізати 2-3 шт невеликими кубиками, решту залишити для фритюру.

4. Додати рис. Добре перемішати його з цибулею, збільшити вогонь і обжарити на середньому вогні 1-2 хвилини.

5.Додати вино і активно помішувати доки воно не випарується.

6.Додати до рису 2 черпаки гарячого бульйону, дрібно нарізані полуниці і перемішати. Збільшити вогонь до помірно сильного. Постійно помішуючи рис, додавати по черпаку гарячого бульйону кожен раз коли рідина майже випарується. Готувати таким чином 15-20 хвилин. Рис стане кремоподібним, але при цьому ще залишиться трохи твердим всередині.

7. Розрізати решту полуниці на червертинки. Обірвати листочки тим’яну із стебла.

8. Розігріти у неемальованій каструлі (фритюрниці) 150-200 мл олії. Вона повинна бути дуже гарячою (почне злегка диміти). За допомогою шумовки опустити четвертинки полуниці у фритюр і витримати 45-60 сек. Вона повинна втратити свій колір, але все ще зберігати форму. Витягти на паперові рушники і дати стекти олії.

9. Додати полуницю з фритюру і тертий «Пармезан» до різото, посолити, поперчити і перемішати. Залишити «відпочити» на 1-2 хвилини.

Подавати як окрему страву прикрасивши шматочками свіжої полуниці та листочками тим’яну

Сонячної погоди і, нехай вдається!


0 comments:

Дописати коментар