Рожева сіль у вині



Привіт! Важко повірити, що перша половина травня вже минула, від весни майже нічого не залишилося, а я трохи занедбала своє «дітище». Тому вітаю всіх з святами і пропоную надзвичайно лаконічний рецепт. Ну навіть не рецепт, а так — забавку.

Але спочатку трохи лірики. З легкої руки однієї подруги, років д-цять назад я почала колекціонувати чашки для кави, потім з легкої руки іншої— кулінарні книги, а недавно до них додалася ще й сіль. Не смійтеся, бо у моєму дитинстві була тільки «Екстра» і кам'яна. Тому тепер замість магнітиків скрізь купую сіль.

Воно й правда, залежно від її виду, страва смакує по-різному. Для стейків і грилю люблю схожі на піраміду Хеопса пластівці Sal Costa, на хліб з маслом — чорну Sale Nero di Cipro, а у сільничці — рожева власного виробництва. Отже, вашій увазі рецепт-не рецепт сіль у вині.

Інгредієнти

морська сіль грубого помолу
50-100 мл червоного вина
1-2 гілочки розмарину

Підготовка: 10 хв
Час очікування: 1-12год
Приготування: ≈30 хвилин

Додатково: пластиковий контейнер

1.Насипте бажану кількість солі в контейнер, залишивши 1,5-2 см до верхнього краю, додайте 1-2 гілочки розмарину.

2. Влийте вино (50-100 мл – залежно від об'єму посуду) так, щоб сіль була вкрита рідиною і перемішайте за допомогою дерев'яної лопатки.

3. Закрийте контейнер кришкою або затягніть харчовою плівкою, поставте у холодильник і залиште, як мінімум на 1 годину, а краще на ніч.

4. Злийте вино або відкиньте сіль на дрібне сито.

5. Розігрійте духовку до 50°С.

6. Застеліть деко папером для випічки, розподіліть на ньому сіль тонким шаром. Тримайте дверцята духовки злегка відкритими (вставте у шпальту дерев'яну ложку) та перемішуйте все час від часу.

8. Готову сіль подрібніть і перекладіть у посуд із герметичною кришкою.

Така сіль не тільки гарно виглядає на столі, але й вигідно підкреслює смак м'яса, оригінальним рецептом завдячую цьому автору



0 comments:

Дописати коментар