Привіт! Важко
повірити, що перша половина травня вже минула, від весни майже нічого не
залишилося, а я трохи занедбала своє «дітище». Тому вітаю всіх з святами і пропоную надзвичайно лаконічний рецепт. Ну навіть не рецепт, а так —
забавку.
Але спочатку
трохи лірики. З легкої руки однієї подруги, років д-цять назад я почала
колекціонувати чашки для кави, потім з легкої руки іншої— кулінарні книги, а недавно
до них додалася ще й сіль. Не смійтеся, бо у моєму дитинстві була тільки «Екстра»
і кам'яна. Тому тепер замість магнітиків скрізь купую сіль.
Воно й правда,
залежно від її виду, страва смакує по-різному. Для стейків і грилю люблю схожі
на піраміду Хеопса пластівці Sal Costa, на хліб з маслом — чорну Sale Nero di Cipro, а у сільничці — рожева власного виробництва. Отже, вашій увазі рецепт-не рецепт
сіль у вині.
Інгредієнти
морська сіль
грубого помолу
50-100 мл червоного
вина
1-2 гілочки розмарину
Підготовка: 10 хв
Час очікування: 1-12год
Приготування: ≈30 хвилин
Додатково:
пластиковий контейнер
1.Насипте бажану
кількість солі в контейнер, залишивши 1,5-2 см до верхнього краю, додайте 1-2
гілочки розмарину.
2. Влийте вино (50-100
мл – залежно від об'єму посуду) так, щоб сіль була вкрита рідиною і перемішайте
за допомогою дерев'яної лопатки.
3. Закрийте
контейнер кришкою або затягніть харчовою плівкою, поставте у холодильник і
залиште, як мінімум на 1 годину, а краще на ніч.
4. Злийте вино
або відкиньте сіль на дрібне сито.
5. Розігрійте
духовку до 50°С.
6. Застеліть деко
папером для випічки, розподіліть на ньому сіль тонким шаром. Тримайте дверцята
духовки злегка відкритими (вставте у шпальту дерев'яну ложку) та перемішуйте
все час від часу.
8. Готову сіль
подрібніть і перекладіть у посуд із герметичною кришкою.
Така сіль не
тільки гарно виглядає на столі, але й вигідно підкреслює смак м'яса,
оригінальним рецептом завдячую цьому автору.
0 comments:
Дописати коментар