Тортеліні з квасолею |
Привіт! Як добре,
що в морозильній камері іноді знаходиш забуті богом і господинею заморожені
овочі, якими тебе влітку винагородили родичі і знайомі.
Серед них трапляються і
куплені; щось для випробування нових рецептів чи в нападі якогось хом’ячизму. Іноді
навіть важко придумати, що робити з усіма цими щедротами, бо хатні вперто віддають
перевагу свіжим овочам-фруктам.
Але сьогодні душа
моя пораділа забутим запасам, бо не треба йти на вулицю – у холод. Згадалися макарони
із зеленим горошком, а з ними
сам собою
придумався новий рецепт.
Дуже просто,
швидко і бюджетно.
на чотирьох:
400г довгої пасти
(тортеліні, спагеті)
200г замороженого
зеленого горошку
300 г замороженої
спаржевої квасолі
½ лимона (сік і цедра)
1 зубчик часнику
сіль та перець за
смаком
свіжа петрушка
3 ст.л. оливкової
олії
додатково:
блендер
Приготування:
1. Відварити зелений горошок у підсоленій воді (приблизно 3-4хв). Витягти шумовкою в окремий посуд, додати 1 ст.л. оливкової олії і перетерти блендером на пюре.
2. Відварити
спаржеву квасолю у підсоленій воді 3-4хв. Відкинути на друшляк і одразу
перекласти в миску з холодною водою, щоб зупинити приготування. Невелику частину
води, в якій варилися овочі, зберегти.
3. Відварити
пасту у великій кількості підсоленої води відповідно до інструкції.
4. Розігріти 1-2
ст.л. рослинної олії на сковороді, додати розрізаний навпіл зубчик часнику і
спаржеву квасолю (попередньо відцідивши від води), посолити, поперчити.
Витримати на тихому вогні 2-3 хв.
5. Змішати в окремому
посуді соус: лимонний сік, 2 ст.л. оливкової олії і 2 ст.л. гарячого овочевого
відвару або води у якій варилася паста. Збовтати виделкою щоб компоненти добре
перемішалися
4. Відцідити
пасту, додати до неї горохове пюре, квасолю, соус і перемішати. Перед подачею
посипати нарізаною петрушкою.
Смачного і бережіть себе!
0 comments:
Дописати коментар