Паста із замороженою квасолею

Тортеліні із спаржевою квасолею та горошком
Тортеліні з квасолею
Привіт! Як добре, що в морозильній камері іноді знаходиш забуті богом і господинею заморожені овочі, якими тебе влітку винагородили родичі і знайомі. 

Серед них трапляються і куплені; щось для випробування нових рецептів чи в нападі якогось хом’ячизму. Іноді навіть важко придумати, що робити з усіма цими щедротами, бо хатні вперто віддають перевагу свіжим овочам-фруктам.

Але сьогодні душа моя пораділа забутим запасам, бо не треба йти на вулицю – у холод. Згадалися макарони із зеленим горошкома з ними
сам собою придумався новий рецепт.
Дуже просто, швидко і бюджетно.

на чотирьох:

400г довгої пасти (тортеліні, спагеті)
200г замороженого зеленого горошку
300 г замороженої спаржевої квасолі
½ лимона (сік і цедра)
1 зубчик часнику
сіль та перець за смаком
свіжа петрушка
3 ст.л. оливкової олії

додатково: блендер

Приготування:

1. Відварити зелений горошок у підсоленій воді (приблизно 3-4хв). Витягти шумовкою в окремий посуд, додати 1 ст.л. оливкової олії і перетерти блендером на пюре.

2. Відварити спаржеву квасолю у підсоленій воді 3-4хв. Відкинути на друшляк і одразу перекласти в миску з холодною водою, щоб зупинити приготування. Невелику частину води, в якій варилися овочі, зберегти.

3. Відварити пасту у великій кількості підсоленої води відповідно до інструкції.

4. Розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії на сковороді, додати розрізаний навпіл зубчик часнику і спаржеву квасолю (попередньо відцідивши від води), посолити, поперчити. Витримати на тихому вогні 2-3 хв.

5. Змішати в окремому посуді соус: лимонний сік, 2 ст.л. оливкової олії і 2 ст.л. гарячого овочевого відвару або води у якій варилася паста. Збовтати виделкою щоб компоненти добре перемішалися

4. Відцідити пасту, додати до неї горохове пюре, квасолю, соус і перемішати. Перед подачею посипати нарізаною петрушкою.

Смачного і бережіть себе!

0 comments:

Дописати коментар