Яблучний пиріг з горіхами
Привіт, кому
пирога для холодної пори року? Такого соковитого, м’якого із запахом кориці і
яблучним духом? Поки сезон для інших фруктів не настав, а то доведеться чекати аж
до осені.
Є такий
віднедавна у моєму записнику. Найприємніше у його рецепті — швидкість виконання
і простота. Наче змішала все швиденько ложкою, а смак такий, наче увесь ранок
бджілкою крутилася.
Здобне тісто з
начинкою із волоських горіхів і яблук, який тут може бути секрет? А от коли їх
розкласти шарами а зверху присипати горіховим штрейзелем...м-м-м. Хочеться налити
чашку кави ще поки він там у духовці своїм ароматом на всю хату дражниться.
Дійсно,
дочекатися доки все вихолоне, щоб покуштувати — ще те випробування, а наступного
дня, коли пиріг вбере всі аромати, смакує навіть краще.
Дуже простий, цікавий і особливий. Однозначно мій варіант, і однозначно рекомендую!
Для тіста:
250г борошна
50г картопляного крохмалю
200г масла або маргарину
100-150г несолодкого йогурту або сметани
160г цукру
3 яйця
2ч.л. порошку для випічки
½ пакуночка ванільного цукру
¼ ч.л. солі
Для начинки:
100г волоських горіхів
70г цукру
2 ч.л. меленої кориці
½ пакуночка ванільного
цукру
1 ст.л. меду
5-6 середніх яблук
1ст.л. лимонного соку
Для штрейзеля:
100г борошна
60г холодного масла або маргарину
Додатково: форма для випічки 26см
|
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
0 comments:
Дописати коментар