![]()  | 
| Яблучний пиріг з горіхами 
Привіт, кому
пирога для холодної пори року? Такого соковитого, м’якого із запахом кориці і
яблучним духом? Поки сезон для інших фруктів не настав, а то доведеться чекати аж
до осені.  
Є такий
віднедавна у моєму записнику. Найприємніше у його рецепті — швидкість виконання
і простота. Наче змішала все швиденько ложкою, а смак такий, наче увесь ранок
бджілкою крутилася.  
Здобне тісто з
начинкою із волоських горіхів і яблук, який тут може бути секрет? А от коли їх
розкласти шарами а зверху присипати горіховим штрейзелем...м-м-м. Хочеться налити
чашку кави ще поки він там у духовці своїм ароматом на всю хату дражниться. 
Дійсно,
дочекатися доки все вихолоне, щоб покуштувати — ще те випробування, а наступного
дня, коли пиріг вбере всі аромати, смакує навіть краще. 
Дуже простий, цікавий і особливий. Однозначно мій варіант, і однозначно рекомендую! 
Для тіста:
250г борошна 
50г картопляного крохмалю 
200г масла або маргарину 
100-150г несолодкого йогурту або сметани 
160г цукру 
3 яйця 
2ч.л. порошку для випічки 
½ пакуночка ванільного цукру 
¼ ч.л. солі  
Для начинки:
100г волоських горіхів 
70г цукру 
2 ч.л. меленої кориці 
½ пакуночка ванільного
цукру 
1 ст.л. меду 
5-6 середніх яблук 
1ст.л. лимонного соку 
Для штрейзеля:
100г борошна 
60г холодного масла або маргарину 
Додатково: форма для випічки 26см 
 | 

0 Коментарі