Паста з зеленим горошком


Привіт! Як ваші канікули? Вже встигли запастися сонцем і вітамінами? Мені тут вчора один юний джентельмен заявив, що такої спеки добровільно не піде на двір із хати. І всі свої літні канікули спатиме і гратиме у комп’ютерні ігри.

А я тут на днях на одному міні-мікро городі по сусідству побачила майже стиглий зелений горошок. Він надихнув на тестування нового соусу для пасти. А тут ще терміново треба було щось придумати для швидкої вечері. Виручив заморожений горох із холодильника. Вийшло по-літньому: зелено, свіжо і не банально.

на чотирьох:
400 г пасти (спіралькки, спагеті)
600г замороженого або свіжого зеленого горошку
1 цибулина
сіль та перець за смаком
листя свіжої м'яти
тертий пармезан

Приготування:

1. Обжарити дрібно нарізану цибулю до напівпрозорості, додати до неї 100 мл води і тушкувати на слабкому вогні ще 2-3 хв.

2. Додати заморожений або свіжий (лущений) горох, долити води так, щоб вона повністю вкривала овочі і готувати до готовності (для замороженого горошку 3-5хв). Посолити і поперчити.

3. Відварити пасту у великій кількості підсоленої води. Тим часом за допомогою блендера перетерти овочі до стану крему.

4. Злити воду, перемішати макарони із гороховим пюре, посипати тертим сиром «Пармезан», прикрасити свіжою м'ятою і подавати .


0 comments:

Дописати коментар