Кекс на вині

Шоколадний кекс на вині, сімейний рецепт від моєї свекрухи

Ще один рецепт з колекції моєї свекрухи. До того ж – улюблений. На жаль, готує вона його рідко, лише раз на рік – у день свого народження. І хоча назва у нього не зовсім твереза, алкогольна у нього лише поливка. Дуже смачно. Рекомендую. 


ІНГРЕДІЄНТИ

На форму діаметром 24-26 см:


Для кекса:

  • 200г масла або маргарину
  • 260г борошна
  • 200г цукру
  • 125мл червоного вина
  • 100г шоколаду (крихти або стружка)
  • 4 яйця
  • 1ч.л. кориці
  • 1ч.л. какао
  • 1ч.л. порошку для випічки
  • дрібка солі


Для поливки:

  • цукрова пудра
  • червоне вино 

Підготовка: 15хв

Приготування: 60-75хв

Час очікування: 30хв

Приготування:

1. Відміряти і відважити всі інгредієнти.Розігріти духовку до 180°С.


2. Збити масло, цукор і яйця до побіління маси. Залишити на 15 хв.


3. Нарізати шоколад невеликими шматочками або посікти у стружку.


4. Тим часом просіяти і змішати у мисці решту сухих компонентів: борошно, какао, порошок для випічки і какао, сіль.


5. Змішати яєчну і мучну суміші. Додати вино. Добре перемішати.


6. Вилити у форму для кексів і розрівняти масу.


7. Випікати за температури 175°С на протязі 60 -75 хв. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою. Охолодити.


8. Приготувати поливку. Для цього збити цукрову пудру з червоним вином. Якщо кекс будуть їсти діти – просто посипати цукровою пудрою.



0 comments:

Дописати коментар