Ще один рецепт з колекції моєї свекрухи. До того ж – улюблений. На жаль, готує вона його рідко, лише раз на рік – у день свого народження. І хоча назва у нього не зовсім твереза, алкогольна у нього лише поливка. Дуже смачно. Рекомендую.
ІНГРЕДІЄНТИ
На форму діаметром 24-26 см:
Для кекса:
- 200г масла або маргарину
- 260г борошна
- 200г цукру
- 125мл червоного вина
- 100г шоколаду (крихти або стружка)
- 4 яйця
- 1ч.л. кориці
- 1ч.л. какао
- 1ч.л. порошку для випічки
- дрібка солі
Для поливки:
- цукрова пудра
- червоне вино
Підготовка: 15хв
Приготування: 60-75хв
Час очікування: 30хв
Приготування:
1. Відміряти і відважити всі інгредієнти.Розігріти духовку до 180°С.
2. Збити масло, цукор і яйця до побіління маси. Залишити на 15 хв.
3. Нарізати шоколад невеликими шматочками або посікти у стружку.
4. Тим часом просіяти і змішати у мисці решту сухих компонентів: борошно, какао, порошок для випічки і какао, сіль.
5. Змішати яєчну і мучну суміші. Додати вино. Добре перемішати.
6. Вилити у форму для кексів і розрівняти масу.
7. Випікати за температури 175°С на протязі 60 -75 хв. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою. Охолодити.
8. Приготувати поливку. Для цього збити цукрову пудру з червоним вином. Якщо кекс будуть їсти діти – просто посипати цукровою пудрою.
0 comments:
Дописати коментар