Піца з манкою

Рецепт тіста для домашньої піци.Частина борошна тут замінена на манну крупу, завдяки чому піца виходить хрусткою, схожою на ту, із піцерії.

Ciao, bella! Любиш піцу з хрумкою скоринкою? Раніше я думала, що її майже перестали робити вдома. Занадто марудно місити тісто самому.



Але, коли минулого тижня зустрічалася із своїми італійськими друзями, з подивом дізналася, що навіть за можливості замовити, вони часто печуть піцу самостійно. Навіть у звичайній електричній духовці виходить дуже смачно, причому у малій навіть смачніше, ніж у великій. Смакує, звичайно, трохи інакше, але менше з тим...


Сьогодні хочу поділитися недавно випробуваним (і на сьогодні улюбленим) рецептом «довгого» тіста. Чому довгого? Бо у ньому всього 3г дріжджів. Тому тісто можна замісити вранці, цілий день займатися своїми справами, а ввечері зробити сімейну піцу. Частина борошна тут замінена на манну крупу, завдяки цьому піца виходить хрусткою, схожою на ту, із піцерії. Крім того, завдяки мізерній кількості дріжджів, вона легко засвоюється і не «лягає каменем» у шлунку.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 3 круглих ⌀24 см або 2 великих піци:

  • 400 г борошна вищого сорту
  • 100 г манної крупи
  • 300 мл води
  • 3г свіжих дріжджів
  • 3 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. олії

Всі продукти кімнатної температури


Підготовка: 40хв

Приготування: 15хв

Час очікування: 10год

Температура: 170°С


Приготування:

1. Відважити і відміряти всі продукти. Розчинити дріжджі разом з цукром у воді.


2. Висипати борошно і манку у глибоку миску або на робочу поверхню. Зробити всередині невелике заглиблення і влити невеликими порціями воду із дріжджами.


3.Розмішати все до однорідності спочатку дерев'яною ложкою і вимісити руками або гаками міксера приблизно 10 хвилин.


4. Додати сіль, знову трохи вимісити, сформувати кулю і злегка змастити поверхню олією.


5.Помістити тісто у миску, злегка посипану борошном, накрити чистим бавовняним рушником або харчовою плівкою і поставити у місце без протягів (наприклад, газову духовку). Через 20 хвилин підгорнути дерев'яною лопатною краї тіста до середини і залишити для підходу.


Об'єм тіста повинен подвоїтися. Для такої кількості дріжджів це - близько 8 годин.Час залежатиме від температури навколишнього середовища.


6.Перекласти тісто на робочу поверхню і розділити на 2-3 рівні частини (залежно від бажаної кількості піц). Сформувати із кожного кулю, загортаючи тісто від краю до середини. Саме завдяки цьому у піцу буде захоплюватися повітря, ті самі пухирці, відомі як альвеоляція піци.


7. Перекласти кожну кулю у окрему миску, посипану борошном або манною крупою. Накрити рушником або харчовою плівкою. Залишити піднятися ще на годину.


8. За 30 хвилин до початку приготування включити духовку на максимальну температуру.


9. Виробити піцу. Виклаcти кулю на посипану борошном поверхню. Розпочинаючи від з центру, обережно розтягти тісто руками до країв, роблячи свого роду оберти на себе. Так, як показано у цьому відео.


10. Перекласти на лист для випічки або у форми. Змастити поверхню олією і соусом із помідорів.


11. Поставити лист безпосередньо на дно духовки (для збільшення температури можна покласти в неї 2 шамотні цеглини).


12. Випікати 3-4 хвилини, якщо тісто вийшло товстим, додати ще декілька хвилин. Викласти шматочки моцарели та інгредієнти, які вимагають довгого приготування і переставити на верхню полицю духовки.


За тим, ciao. Нехай вдається!!

P.S. для тих, хто не любить чекати варіант швидкого тіста тут.


0 comments:

Дописати коментар