Кекс Perfection на олії

Французський апельсиновий кекс на олії. Ідеально-простий, бюджетний, ароматний.

Перфексіон – з французької «довершений». І тут я повністю згодна з назвою. Один з найкращих олійних кексів, які мені доводилось пробувати.


Легкий, не такий сухий, як магазинні, збалансований за смаком і надзвичайно ароматний. В оригінальному рецепті була лише оливкова олія, але я змішала пополам з соняшниковою. З вказаної кількості продуктів виходить середній кекс на форму об’ємом 1л.


Рекомендую в якості найкращого варіанта кекса на олії.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • 250 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 120 гр олії
  • 2 холодних яйця
  • 60 мл свіжовичавленого апельсинового соку
  • 60 мл вина або лікеру, як альтернатива ще 60 мл апельсинового соку
  • цедра 1 апельсину
  • 1 ч.л. порошку для випічки або півчайної ложки погашеної соди
  • дрібка солі

Підготовка: 15хв

Приготування : 50-60хв

Температура: 180°С


Приготування кекса "Perfection":


  1. Збити олію з цукром до стану легкого загустіння. Додати апельсинову цедру.

  2. Додати по одному холодні яйця і продовжувати збивати до загусання. Маса побіліє і стане схожою на збиті вершки.

  3. Поступово частинами додати муку, сік, вино, перемішуючи після кожного разу.

  4. Розігріти духовку до 190 °С.

  5. Змастити олією форму і присипати її борошном. Вилити тісто у підготовлену форму.

  6. Знизити температуру духовки до 180°С. Випікати на нижньому рівні 50-60хв. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо після її занурення в тісто, кінчик залишиться сухим – кекс готовий.

  7. Витягти з духовки , залишити у формі до охолодження. Якщо вистачить терпіння, пробувати наступного дня.


0 comments:

Дописати коментар