Перфексіон – з французької «довершений». І тут я повністю згодна з назвою. Один з найкращих олійних кексів, які мені доводилось пробувати.
Легкий, не такий сухий, як магазинні, збалансований за смаком і надзвичайно ароматний. В оригінальному рецепті була лише оливкова олія, але я змішала пополам з соняшниковою. З вказаної кількості продуктів виходить середній кекс на форму об’ємом 1л.
Рекомендую в якості найкращого варіанта кекса на олії.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 250 гр борошна
- 150 гр цукру
- 120 гр олії
- 2 холодних яйця
- 60 мл свіжовичавленого апельсинового соку
- 60 мл вина або лікеру, як альтернатива ще 60 мл апельсинового соку
- цедра 1 апельсину
- 1 ч.л. порошку для випічки або півчайної ложки погашеної соди
- дрібка солі
Підготовка: 15хв
Приготування : 50-60хв
Температура: 180°С
Приготування кекса "Perfection":
- Збити олію з цукром до стану легкого загустіння. Додати апельсинову цедру.
- Додати по одному холодні яйця і продовжувати збивати до загусання. Маса побіліє і стане схожою на збиті вершки.
- Поступово частинами додати муку, сік, вино, перемішуючи після кожного разу.
- Розігріти духовку до 190 °С.
- Змастити олією форму і присипати її борошном. Вилити тісто у підготовлену форму.
- Знизити температуру духовки до 180°С. Випікати на нижньому рівні 50-60хв. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо після її занурення в тісто, кінчик залишиться сухим – кекс готовий.
- Витягти з духовки , залишити у формі до охолодження. Якщо вистачить терпіння, пробувати наступного дня.
0 comments:
Дописати коментар