Яблучні пироги абсолютний хіт у нашій сім'ї. Тому у мене зібралася їх невеличка колекція. Але як виявилося, найчастіше я роблю цей пиріг із здобного тіста. У ньому багато яблук , а ще, він завжди виходить, головне — дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 400 г борошна
- 200 мл молока
- 125 г масла або маргарину
- 125г цукру
- 1-2 яйця
- 1 пачка ванільного цукру
- дрібка солі
- 15г порошку для випічки
Начинка:
- 750 г яблук
- 75г родзинок
- цукор для посипки
Всі продукти кімнатної температури.
час випікання: 35-45 хв
температура: 175-195°С
Приготування:
1. Збити масло (маргарин) і цукор до стану білого і пухкого крему. Продовжуючи збивати додати по одному яйця.
2. Змішати муку, порошок для випічки, ванільний цукор, сіль.
3. Змішати яєчну і мучну суміші, додаючи муку і молоко по черзі невеликими порціями.
4. Замісити тісто. Воно повинно спадати з ложки важкими шматками.
5. Розігріти духовку до 180°С.
6. Почистити яблука. Нарізати дольками.
7. Змастити форму для випічки жиром (олією, маслом, маргарином).
8. Вилити тісто у форму.
9. Викласти зверху яблука. Посипати родзинками.
10. Випікати 35-45 хв. за температури 175-195 ° С. Готовність перевірити дерев’яною шпичкою. Вона повинна виходити з тіста сухою.
11. Готовий пиріг посипати цукром.
0 comments:
Дописати коментар