Яблучний пиріг з родзинками

Простий зимово-осінній пиріг з родзинками та яблуками із здобного тіста.

Яблучні пироги абсолютний хіт у нашій сім'ї. Тому у мене зібралася їх невеличка колекція. Але як виявилося, найчастіше я роблю цей пиріг із здобного тіста. У ньому багато яблук , а ще, він завжди виходить, головне — дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 200 мл молока
  • 125 г масла або маргарину
  • 125г цукру
  • 1-2 яйця
  • 1 пачка ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 15г порошку для випічки

Начинка:

  • 750 г яблук
  • 75г родзинок
  • цукор для посипки

Всі продукти кімнатної температури.

час випікання: 35-45 хв

температура: 175-195°С


Приготування:

1. Збити масло (маргарин) і цукор до стану білого і пухкого крему. Продовжуючи збивати додати по одному яйця.


2. Змішати муку, порошок для випічки, ванільний цукор, сіль.


3. Змішати яєчну і мучну суміші, додаючи муку і молоко по черзі невеликими порціями.


4. Замісити тісто. Воно повинно спадати з ложки важкими шматками.


5. Розігріти духовку до 180°С.


6. Почистити яблука. Нарізати дольками.


7. Змастити форму для випічки жиром (олією, маслом, маргарином).


8. Вилити тісто у форму.


9. Викласти зверху яблука. Посипати родзинками.


10. Випікати 35-45 хв. за температури 175-195 ° С. Готовність перевірити дерев’яною шпичкою. Вона повинна виходити з тіста сухою.


11. Готовий пиріг посипати цукром.  



0 comments:

Дописати коментар