Ірландські млинці

Рецепт найкращих солодких млинців до масляної за ірландським рецептом.

Ну що, будемо зиму проводжати? Пропоную для Масляної святковий варіант млинців. Найкращою начинкою до них буде щось солодке: сир або яблука. Мені вони смакують навіть посипані цукром, змішаним з корицею. Oсоблива подяка за рецепт моїм подружкам Ірусику і Ольчику.


підготовка: 35 хв

приготування: 20хв


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 200 г борошна
  • 1 склянка молока
  • 2 ст.л. олії
  • 40мл рому (коньяку)
  • 4 яйця
  • 70 гр цукру
  • мелена кориця,
  • дрібка солі, тертого мускатного горіха

Всі продукти кімнатної температури


Приготування:

1. За допомогою вінчика змішати яйця до однорідної маси.


2. Додати невеликими порціями по черзі молоко і борошно, перемішуючи після кожного компонента.


3. Додати олію, сіль, цукор, корицю, мускатний горіх, ром. Перемішати. Залишити тісто «відпочити» на 30 хв.


4. Випікати на добре розігрітій сковороді. Кожен готовий млинець за бажанням полити лимонним соком.

lifehack

для того, щоб млинці не прилипали, перед початком змастіть гарячу сковороду шматочком сала.

P.S. У своєму рецепті я пропоную дати тісту «відпочити». За ці 30 хвилин в тісті проходять реакції з глютеном, завдяки чому розпускаються «вузлики» з муки. Олія в тісті дозволяє пекти млинці не змащуюючи сковороду.


0 comments:

Дописати коментар