Гратан з кабачками

Оригінальний рецепт овочевого гратану-гратену з вершково-сирною заливкою від французького шеф-кухаря.

Французьку кухню, якщо не брати деякі страви і сир, я б назвала доволі дієтичною. Більшість десертів зроблені з молока і яєць, а в основних стравах мало гострих приправ. Те, що французи називають gratin (грата) — свого роду запіканка.


Це — вдалий варіант утилізації рештків. Тут, як у піццу, можна покласти майже все що є у холодильнику. В оригінальному варіанті рецепта, були лише цукіні. Але мені здалося, що такий варіант буде занадто «тихим», дієтичним, тому я додала солодкий перець.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 3 цукіні
  • 250 мл молокa
  • 250 мл некислої сметани або збираних вершків
  • 2 яйця
  • 100 гр овечого або козиного сиру
  • тим'ян
  • сіль, перець
  • олія для обжарювання

підготовка: 10 хв

приготування: 30хв

температура запікання: 180°С


Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 ° С.


2. Вимити цукіні, відрізати хвостики. Нарізати кружками товщиною 1,5-2 см. Кожен розділити на четвертинки.


3. Вимити солодкий перець, відрізати хвостик, видалити насінник. Порізати смужками товщиною 1-1,5см.


4. Обжарити цукіні в невеликій кількості олії до утворення скоринки (3-4 хв). Викласти у форму для запікання.


5. Обжарити солодкий перець (2-3 хв) в невеликій кількості олії. Викласти у форму для запікання.


6. Нарізати сир невеликими шматочками. Додати до овочів. Посипати листочками тим'яну, посолити, поперчити. Перемішати овочі.


7. В окремому посуді змішати 2 яйця, молоко, сметану (вершки). Вилити на овочеву суміш.


8. Запікати 30 хв. за темперарури 180 ° С.


Source: Recettes En Direct


0 comments:

Дописати коментар