Французьку кухню, якщо не брати деякі страви і сир, я б назвала доволі дієтичною. Більшість десертів зроблені з молока і яєць, а в основних стравах мало гострих приправ. Те, що французи називають gratin (грата) — свого роду запіканка.
Це — вдалий варіант утилізації рештків. Тут, як у піццу, можна покласти майже все що є у холодильнику. В оригінальному варіанті рецепта, були лише цукіні. Але мені здалося, що такий варіант буде занадто «тихим», дієтичним, тому я додала солодкий перець.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 3 цукіні
- 250 мл молокa
- 250 мл некислої сметани або збираних вершків
- 2 яйця
- 100 гр овечого або козиного сиру
- тим'ян
- сіль, перець
- олія для обжарювання
підготовка: 10 хв
приготування: 30хв
температура запікання: 180°С
Приготування:
1. Розігріти духовку до 180 ° С.
2. Вимити цукіні, відрізати хвостики. Нарізати кружками товщиною 1,5-2 см. Кожен розділити на четвертинки.
3. Вимити солодкий перець, відрізати хвостик, видалити насінник. Порізати смужками товщиною 1-1,5см.
4. Обжарити цукіні в невеликій кількості олії до утворення скоринки (3-4 хв). Викласти у форму для запікання.
5. Обжарити солодкий перець (2-3 хв) в невеликій кількості олії. Викласти у форму для запікання.
6. Нарізати сир невеликими шматочками. Додати до овочів. Посипати листочками тим'яну, посолити, поперчити. Перемішати овочі.
7. В окремому посуді змішати 2 яйця, молоко, сметану (вершки). Вилити на овочеву суміш.
8. Запікати 30 хв. за темперарури 180 ° С.
Source: Recettes En Direct
0 comments:
Дописати коментар