Рис з куркумою

Альтернатива нудному гарніру - пряний рис з куркумою, горіхами, свіжою петрушкою і обсмаженим бананом.

Білий рис мені видається надзвичайно нудним. Давайте сьогодні зробимо його золотавим?


А ще, якщо вистачить сміливості, обжаримо до нього шматочок банану. І отримаємо пряний гарнір з солодкуватою ноткою. Вуаля, маємо рис у новому варіанті.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 1 цибулина-шалот
  • 280 г довгозернистого рису
  • 4 ст.л. олії
  • 2 ст.л. куркуми
  • 2 ст.л. горіхів
  • ½ пучка петрушки
  • перець, сіль

підготовка: 5-10 хв

приготування: 20 хв


Приготування:

1. Почистити і дрібно посікти цибулю. Добре промити рис.


2. Розігріти у металевій каструлі невелику кількість олії. Додати цибулю і куркуму, прогріти декілька хвилин.


3. Додати рис, перемішати. Залити кип'ятком. Вода повинна бути на 1 см вище рівня рису. Варити на середньому вогні 15 хв до готовності. Накрити кришкою.


4. Дрібно порізати петрушку. Додати петрушку до рису, поперчити, посолити за смаком. Перемішати.


5. Для тих, хто все-таки наважився на експеримент. Почистити банан, розрізати на порційні шматочки. Обжарити на гарячій сковороді у невеликій кількості олії до рум'яної скоринки. Відразу подавати.


0 comments:

Дописати коментар