Іноді хочеться чогось естетично-красивого від звичайних речей. Моркви, наприклад, щоб у рагу або просто для запікання не просто кружальцями чи кубиками.
У моїх пошуках я віднайшла 3 цікаві способи порізати овочі і отримати від результату естетичне задоволення. Ділюся.
Спосіб 1. «Соломкою» або «Жюльен»
1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями нарізати під гострим кутом (45 ° ) на овали.
2. Розкласти (розтягти) овали на дошці і нарізати по довгій стороні «соломкою».
Спосіб 2. «Трикутниками»
1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями зрізати кінчик під гострим кутом вправо (від себе).
2. Відступити 1 см по нижньому краю і відрізати шматочок моркви під гострим кутом вліво (до себе).
3. Відступити 2-3 см по нижньому краю і відрізати шматочок моркви під гострим кутом вліво (від себе).
4. Чергуючи рухи 2-3 нарізати моркву на «трикутники»
Спосіб 3. «Пірамідки»
1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями відрізати кінчик під гострим кутом вліво (до себе).
2. Повернути морквину зрізом угору і розрізати у місці косого зрізу навскіс і пополам.
3. Повернути морквину на півоберта до себе і знову розрізати у місці зрізу навскіс і пополам.
4. Повторити.
P.S. Останні два способи найкраще підходять для моркви, яка буде запікатися або тушкуватися.
0 comments:
Дописати коментар