3 способи порізати моркву

Іноді хочеться чогось естетично-красивого від звичайних речей. Моркви, наприклад, щоб у рагу або просто для запікання не просто кружальцями чи кубиками.


У моїх пошуках я віднайшла 3 цікаві способи порізати овочі і отримати від результату естетичне задоволення. Ділюся.


Спосіб 1. «Соломкою» або «Жюльен»

Спочатку треба нарізати під гострим кутом (45 ° ) на овали, а потім нарізати по довгій стороні соломкою

1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями нарізати під гострим кутом (45 ° ) на овали.


2. Розкласти (розтягти) овали на дошці і нарізати по довгій стороні «соломкою».


Спосіб 2. «Трикутниками»

Такий спосіб найкраще підійде для овочів, які довго готуються

1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями зрізати кінчик під гострим кутом вправо (від себе).


2. Відступити 1 см по нижньому краю і відрізати шматочок моркви під гострим кутом вліво (до себе).


3. Відступити 2-3 см по нижньому краю і відрізати шматочок моркви під гострим кутом вліво (від себе).


4. Чергуючи рухи 2-3 нарізати моркву на «трикутники»


Спосіб 3. «Пірамідки»

Такий спосіб підійде для тушкування або запікання

1. Помити і почистити моркву. Викласти на дошку, притискуючи і притримуючи пальцями відрізати кінчик під гострим кутом вліво (до себе).


2. Повернути морквину зрізом угору і розрізати у місці косого зрізу навскіс і пополам.


3. Повернути морквину на півоберта до себе і знову розрізати у місці зрізу навскіс і пополам.


4. Повторити.

P.S. Останні два способи найкраще підходять для моркви, яка буде запікатися або тушкуватися.


0 comments:

Дописати коментар