Йогурт з базиліком і полуницею

Рецепт простого літнього десерту із білого йогурта з листям базиліку та свіжою полуницею.

Я вже давно планувала випробувати цей рецепт, але полуниці зникали з тарілок з такою швидкістю, що для тестування мені не вистачало компонентів.


Хоча ми й не звикли до використання базиліку у десертах, але тут він грає першу скрипку, додаючи пікантності і підкреслюючи солодкість полуниці. Виходить легко і по-літньому свіжо. Поспішайте випробувати поки ще продаються пізні сорти.


ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 400 г полуниці
  • 400 мл несолодкого йогурту
  • 100 мл збираних або вершків для збивання
  • 4 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1ст.л. желатину
  • 1 жменя листків базиліку
  • 1-2 ст.л. апельсинового соку

Додатково: форми для подачі


підготовка: 5хв

приготування: 15 хв

витримка: 1 год


Приготування:

1. Вимити листя базиліку, видалити черешки. Відкласти декілька листочків для прикрашання.


2. Викласти у чашу міксера листя базиліку, лимонний сік, 3 ст.л. цукрової пудри і йогурт. Зробити пюре.


3. Розвести желатин у невеликій кількості вершків (молока). Змішати з рештою вершків і додати до йогуртово-базилікового пюре. Перемішати.


4. Розкласти у форми і поставити у холодильник для загусання.


5. Вимити і обсушити полуниці. Нарізати шматочками. Змішати з 1 ст.л. цукрової пудри і апельсиновим соком. Залишити настоятися 20 хв.


6. Перед подачею викласти полуниці на мус і прикрасити листочками базиліку.


0 comments:

Дописати коментар