Я вже давно планувала випробувати цей рецепт, але полуниці зникали з тарілок з такою швидкістю, що для тестування мені не вистачало компонентів.
Хоча ми й не звикли до використання базиліку у десертах, але тут він грає першу скрипку, додаючи пікантності і підкреслюючи солодкість полуниці. Виходить легко і по-літньому свіжо. Поспішайте випробувати поки ще продаються пізні сорти.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 400 г полуниці
- 400 мл несолодкого йогурту
- 100 мл збираних або вершків для збивання
- 4 ст.л. цукрової пудри
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1ст.л. желатину
- 1 жменя листків базиліку
- 1-2 ст.л. апельсинового соку
Додатково: форми для подачі
підготовка: 5хв
приготування: 15 хв
витримка: 1 год
Приготування:
1. Вимити листя базиліку, видалити черешки. Відкласти декілька листочків для прикрашання.
2. Викласти у чашу міксера листя базиліку, лимонний сік, 3 ст.л. цукрової пудри і йогурт. Зробити пюре.
3. Розвести желатин у невеликій кількості вершків (молока). Змішати з рештою вершків і додати до йогуртово-базилікового пюре. Перемішати.
4. Розкласти у форми і поставити у холодильник для загусання.
5. Вимити і обсушити полуниці. Нарізати шматочками. Змішати з 1 ст.л. цукрової пудри і апельсиновим соком. Залишити настоятися 20 хв.
6. Перед подачею викласти полуниці на мус і прикрасити листочками базиліку.
0 comments:
Дописати коментар