Привіт! Сьогодні у мене рецепт одного із
улюблених зимових супчкиків. Такого, що зігріває з морозу холодого зимового дня.
Він дуже простий, з мінімумом інгредієнтів; все вимагається – трохи спецій та гарбуз
із солодким м'якушем.
Найкраще підійдуть сорти: «Хоккайдо», «Ананас» і мускатні різновиди. Власне
спеції і роблять цю страву. За висловами деяких членів моєї родини, такий суп
має повне право стояти в меню пристойного ресторану.
Не дивуйтеся
присутності какао і кориці в рецепті; вони на диво гармонійно вписуються у
смаковий букет. Крім того, можлива маса варіацій. Ви отримаєте зовсім інший смак, якщо посиплете, готовий суп порошком
карі, петрушкою, гарбузовим насінням або поллєте гарбузовою олією.
На чотирьох:
500-700г
гарбуза (почищеного від шкірки)
1 цибулина
1 морквина
3-4 картоплини
1 л води
2 ст.л. карі
150 г сметани або
вершків
олія для
обжарювання
сіль
перець
Для подачі:
2-3 скибки
батону
1 ст.л. кориці
1 ч.л. какао
рожевий перець
підготовка 15 хвилин
приготування: 20-30 хвилин
Cuocere la zucca in una
casseruola con un filo d'acqua fino a che non si squaгlia.
1. Вимити і почистити овочі. Посікти дрібно
цибулю, нарізати гарбуз, картоплю і моркву великими кубиками.
2. Обжарити 2 ст.л. карі та овочі у великій
сковороді. Перекласти у велику каструлю, залити гарячою водою і відварити до
готовності.
3. Злити овочевий відвар у окремий посуд;
перетерти все за допомогою блендера або через сито на пюре.
4. Знову перелити все в каструлю, додати вершки,
сіль. Довести до кипіння.
5. Нарізати батон брусочками, викласти на суху
сковороду, додати 1 ст.л. кориці і обжарити все до золотистого кольору.
6. Для подачі. Посипати суп дрібкою какао, і
рожевим перцем, викласти зверху декілька грінок.
0 comments:
Дописати коментар