Гарбузовий суп з карі



Привіт! Сьогодні у мене рецепт одного із улюблених зимових супчкиків. Такого, що зігріває з морозу холодого зимового дня. Він дуже простий, з мінімумом інгредієнтів; все вимагається – трохи спецій та гарбуз із солодким м'якушем. Найкраще підійдуть сорти: «Хоккайдо», «Ананас» і мускатні різновиди. Власне спеції і роблять цю страву. За висловами деяких членів моєї родини, такий суп має повне право стояти в меню пристойного ресторану.

Не дивуйтеся присутності какао і кориці в рецепті; вони на диво гармонійно вписуються у смаковий букет. Крім того, можлива маса варіацій. Ви отримаєте зовсім інший смак, якщо посиплете, готовий суп порошком карі, петрушкою, гарбузовим насінням або поллєте гарбузовою олією.

На чотирьох:
500-700г гарбуза (почищеного від шкірки)
1 цибулина
1 морквина
3-4 картоплини
1 л води
2 ст.л. карі
150 г сметани або вершків
олія для обжарювання
сіль
перець

Для подачі:
2-3 скибки батону
1 ст.л. кориці
1 ч.л. какао
рожевий перець
підготовка 15 хвилин
приготування: 20-30 хвилин
Cuocere la zucca in una casseruola con un filo d'acqua fino a che non si squaгlia.
1. Вимити і почистити овочі. Посікти дрібно цибулю, нарізати гарбуз, картоплю і моркву великими кубиками.

2. Обжарити 2 ст.л. карі та овочі у великій сковороді. Перекласти у велику каструлю, залити гарячою водою і відварити до готовності.

3. Злити овочевий відвар у окремий посуд; перетерти все за допомогою блендера або через сито на пюре.

4. Знову перелити все в каструлю, додати вершки, сіль. Довести до кипіння.

5. Нарізати батон брусочками, викласти на суху сковороду, додати 1 ст.л. кориці і обжарити все до золотистого кольору.

6. Для подачі. Посипати суп дрібкою какао, і рожевим перцем, викласти зверху декілька грінок.



0 comments:

Дописати коментар