Тропічні ведмедики

Пісочне печиво (на маргарині чи маслі) з тропічною нотою - глазуром із маракуї. Робиться дуже просто і швидко,  виходить дуже ароматним і пахне літом.

Сiao, привіт! Дозвольте представити моїх цьогорічних фаворитів – ведмедиків з маракуєю. Так прокоментували це печиво деякі члени моєї родини: «Ну ось, знову всі жалітимуться, що за новорічні свята занадто багато набрали, бо печиво виявилося занадто смачним». І це на 100 відсотків відповідає дійсності.


Особливий шарм йому додає глазур із маракуї з ледве відчутною кислинкою (дивним чином, цього року її можна придбати за адекватні гроші у супермаркеті). Печиво виходить надзвичайно ароматним; наче ще не встиг повністю відкрити коробку, а теплі фруктові запахи вже будять спогади про літо.

Та й тісто робиться дуже просто. Однозначний must have різдвяної випічки.


ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

  • 350г борошна
  • 60г дитячої молочної суміші або сухого молока
  • 250г масла або маргарину
  • 120г цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 1 білок сіль
  • 4ст.л. вершків або сметани

Для поливки:

  • 40г масла
  • 2 шт. маракуї (passionfruit)
  • 200 г цукрової пудри

Додатково: форма для печива «ведмедик»


підготовка: 15хв

випікання: 8-10хв

витримка: 60 хв

температура:180-200°С


Приготування:

1. Викласти борошно і дитячу суміш у велику миску, зробити всередині заглиблення. По краям розподілити 250г натертого масла (маргарину), цукор, ванільний цукор. Всередину заглиблення вилити білок, вершки (сметану) і додати сіль. Замісити гладке тісто, загорнути його у харчову плівку або вологий рушник і покласти у холодильник на 1 годину.


2. Розігріти духовку до 200° . Застелити деко папером для випічки. Підготувати поливку. Розрізати маракую і витягти м'якуш. Викласти 4 ст.л. фруктового м'якуша у невелику каструлю, додати 40г масла, цукрову пудру і підігріти все на невеликому вогні до утворення гладкої маси.


3.Розділити тісто на порції. Кожну з них по черзі розкачати на злегка припорошеній борошном поверхні до товщини 5 мм. Вирізати формою ведмедиків і викласти на лист.


4.Випікати на середньому рівні духовки 7 – 8 хв . до золотистого кольору. Ще гарячу випічку одразу змастити глазуром і залишити до повного охолодження і висихання на листі.


P.S.

у мене не було ні сухого молока, ні дитячої суміші, тому я просто збільшила кількість борошна. Тісто зроблене на маргарині буде меншою мірою розсипчастим і більш збитим.


0 comments:

Дописати коментар