Привіт, з першим Різдвом! Сьогодні дістану
з моєї коробки святковий рецепт. Особливо складного в ньому немає нічого. Трохи
часу, трохи терпіння, а головне вчасно відганяти хатніх ресторанних критиків,
щоб начинка не зникла передчасно. Сушений інжир можна замінити чорносливом.
Смачних і затишних свят.
Інгредієнти:
300 г борошна
180г холодного масла
120г цукру
3 жовтки
дрібка мускатного
цвіту
дрібка
кайенського перцю або меленого чилі
150-200г сушеного
інжиру або чорносливу
200 мл. соку
чорної смородини (або сиропу, розведеного водою)
4 шт. гвоздики
2 зірочки анісу
1 паличка кориці
100г присолених
горіхів
Додатково: форма
завбільшки 7-8 см.
Підготовка: 60хв
Витримка: 60хв
Приготування: 10
хв
Температура: 180-200°
З вказаної
кількості продуктів виходить приблизно 50 штук (залежить від величини форми)
1. Висипати
борошно у велику миску, всередині зробити заглиблення. По краю розподілити
натерте або нарізане невеликими кубиками холодне масло і цукор. У заглиблення
викласти жовтки, перець і мускатний цвіт.
2. Швидко
замісити руками гладке тісто. Загорнути його у вологий рушник або харчову
плівку і залишити у холодильнику на 1 годину.
3. Нарізати інжир
(чорнослив) невеликими кубиками; за допомогою ножа посікти горіхи на шматочки
середньої величини.
4. Викласти решту
спецій (аніс, корицю, гвоздику) у невелику каструлю, додати сік і прокип’ятити
3 хвилини. Накрити кришкою, виключити вогонь і залишити настоюватися ще 10
хвилин.
5. Вийняти із
соку гвоздику, перекласти інжир у каструлю і проварити під кришкою на
невеликому вогні ще 10 хвилин, доки рідина не вбереться у фрукти.
6. Видалити решту
спецій (аніс, кориця) і перетерти все в однорідну масу.
7. Розігріти
духовку до 200°С. Застелити лист для випікання папером для
випічки.
8. Розкачати
тісто до 3-5 мм, вирізати печиво і розкласти його на лист. Змастити
фруктовою пастою. Зверху посипати січеними горіхами.
9. Випікати на
середньому рівні 8 – 10 хв до золотистого кольору. Вийняти з
духовки і залишити на листі до повного охолодження.
0 comments:
Дописати коментар