Печиво з інжиром



Привіт, з першим Різдвом! Сьогодні дістану з моєї коробки святковий рецепт. Особливо складного в ньому немає нічого. Трохи часу, трохи терпіння, а головне вчасно відганяти хатніх ресторанних критиків, щоб начинка не зникла передчасно. Сушений інжир можна замінити чорносливом. Смачних і затишних свят.

Інгредієнти:

300 г борошна
180г холодного масла
120г цукру
3 жовтки
дрібка мускатного цвіту
дрібка кайенського перцю або меленого чилі
150-200г сушеного інжиру або чорносливу
200 мл. соку чорної смородини (або сиропу, розведеного водою)
4 шт. гвоздики
2 зірочки анісу
1 паличка кориці
100г присолених горіхів

Додатково: форма завбільшки 7-8 см.

Підготовка: 60хв
Витримка: 60хв
Приготування: 10 хв
Температура: 180-200°

З вказаної кількості продуктів виходить приблизно 50 штук (залежить від величини форми)

1. Висипати борошно у велику миску, всередині зробити заглиблення. По краю розподілити натерте або нарізане невеликими кубиками холодне масло і цукор. У заглиблення викласти жовтки, перець і мускатний цвіт.

2. Швидко замісити руками гладке тісто. Загорнути його у вологий рушник або харчову плівку і залишити у холодильнику на 1 годину.

3. Нарізати інжир (чорнослив) невеликими кубиками; за допомогою ножа посікти горіхи на шматочки середньої величини.

4. Викласти решту спецій (аніс, корицю, гвоздику) у невелику каструлю, додати сік і прокип’ятити 3 хвилини. Накрити кришкою, виключити вогонь і залишити настоюватися ще 10 хвилин.

5. Вийняти із соку гвоздику, перекласти інжир у каструлю і проварити під кришкою на невеликому вогні ще 10 хвилин, доки рідина не вбереться у фрукти.

6. Видалити решту спецій (аніс, кориця) і перетерти все в однорідну масу.

7. Розігріти духовку до 200°С. Застелити лист для випікання папером для випічки.

8. Розкачати тісто до 3-5 мм, вирізати печиво і розкласти його на лист. Змастити фруктовою пастою. Зверху посипати січеними горіхами.

9. Випікати на середньому рівні 8 – 10 хв до золотистого кольору. Вийняти з духовки і залишити на листі до повного охолодження.


0 comments:

Дописати коментар