Привіт, з новим
роком! Нехай він буде вдалим, мирним і щасливим для вас.
А з нагоди зимових
свят текст буде коротеньким.Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом
улюбленого білого глинтвейну або vin chaud blanc.
Як на мене, це — найкраща штука у морозно-снігову груднево-січневу
холоднечу. Та й за ароматом різдвяних ярмарків не треба далеко їхати; достатньо
пляшки пристойного білого вина і трохи спецій. Французьке гаряче вино виходить не таким міцним і приємно
зігріваючим — саме те, що потрібно після прогулянки на свіжому повітрі зимою.
На 1 пляшку білого вина:
500мл води
200 мл апельсинового соку (сік із 2х апельсинів)
2-3 ст.л. цукру (бажано коричневого)
1 апельсин
2-3 ст.л. цукру (бажано коричневого)
1 апельсин
1 яблуко
2 зірочки анісу
2 бутона гвоздики
2 зірочки анісу
2 бутона гвоздики
2 палички кориці
2 горошини
чорного перцю (попередньо
розчавити)
5 горошин
духмяного перцю
1 ч.л. меленого імбиру
1 ч.л. меленого
Цедра 1 апельсину або лимону
Додатково: неемальована каструля
1.Викласти цукор в каструлю, додати 1 ст.л. води і підігріти на
середньому вогні доки він не розтопиться і не набуде золотистого кольору.
2.Нарізати апельсин кружальцями, а яблуко невеликими брусочками.
Додати воду, вино, свіжовичавлений сік із 2-х апельсинів, нарізане яблуко,
апельсин та спеції і довести майже до кипіння. Увага! Суміш не повинна
закипіти.
3. Накрити кришкою і залишити настоятися 5-10 хвилин. Перед подачею злегка підігріти та процідити в чашки.
Веселих та смачних свят!
P.S. Для того, щоб вино
набуло рожевого кольору, як на фото, додайте до суміші декілька пелюсток чаю «Каркаде».
0 comments:
Дописати коментар