французський глинтвейн з білого вина🍷


Привіт, з новим роком! Нехай він буде вдалим, мирним і щасливим для вас.
 А з нагоди зимових свят текст буде коротеньким.Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом улюбленого білого глинтвейну або vin chaud blanc

Як на мене, це — найкраща штука у морозно-снігову груднево-січневу холоднечу. Та й за ароматом різдвяних ярмарків не треба далеко їхати; достатньо пляшки пристойного білого вина і трохи спецій. Французьке гаряче вино виходить не таким міцним і приємно зігріваючим — саме те, що потрібно після прогулянки на свіжому повітрі зимою.

На 1 пляшку білого вина:
500мл води
200 мл апельсинового соку (сік із 2х апельсинів)
2-3 ст.л. цукру (бажано коричневого)
1 апельсин
1 яблуко
2 зірочки анісу
2 бутона гвоздики
2 палички кориці
2 горошини чорного перцю (попередньо розчавити)
5 горошин духмяного перцю
1 ч.л. меленого 
імбиру
Цедра 1 апельсину або лимону

Додатково: неемальована каструля

1.Викласти цукор в каструлю, додати 1 ст.л. води і підігріти на середньому вогні доки він не розтопиться і не набуде золотистого кольору.

2.Нарізати апельсин кружальцями, а яблуко невеликими брусочками.
Додати воду, вино, свіжовичавлений сік із 2-х апельсинів, нарізане яблуко, апельсин та спеції і довести майже до кипіння. Увага! Суміш не повинна закипіти.

3. Накрити кришкою і залишити настоятися 5-10 хвилин. Перед подачею злегка підігріти та процідити в чашки. 

Веселих та смачних свят!

P.S. Для того, щоб вино набуло рожевого кольору, як на фото, додайте до суміші декілька пелюсток чаю «Каркаде».


0 comments:

Дописати коментар