Привіт! Як
поживають ваші дачі-городи? Кабачки не забули посадити? Бо у сьогодні
знову рецепт-не-рецепт. Як на мене, ідеальний варіант швидкої у приготуванні і
легкої закуски до ігристого вина.
Взагалі-то, я
думала він — для вегетаріанських дівочих посиденьок, але дивним чином, припав
до смаку навіть чоловікам-м’ясоїдам. Його ідея —
творча переробка класичних італійських кростіні, але замість grana Padano у мене звичайнісінький домашній сир (рос.
творог) і білий йогурт.
10 скибочок
хліба
2 маленьких
цукіні (20-25см)
200-250г домашнього
сиру
50-150мл
білого не солодкого йогурта (залежить від вологості сиру)
1 лайм (сік і
цедра)
чорний перець
підготовка: 5 хв
приготування: 10
хв
Приготування:
0. Включити духовку до 180°C (власники тостерів
можуть пропустити цей пункт).
1.Вимити і
обсушити цукіні, натерти на велику (бурякову) тертушку або порізати alla julienne. Перекласти у глибоку миску.
2. Вимити лайм
гарячою водою із содою, обсушити. Натерти цедру на тертушку; половину додати до
цукіні, іншу відкласти до подальшого використання. Розрізати лайм навпіл і вичавити
сік.
3. Влити сік до
натертих цукіні і добре перемішати всю масу. Залишити маринуватися на 5-15-45
хв (залежить від того, як швидко потрібно зробити закуску).
4. Нарізати хліб
тонкими скибочками і підсмажити у тостері або 5хв у духовці за температури 180°C.
5. Змішати
домашній сир і йогурт до гладкої однорідної маси. Повинно бути схожим на
сиркову масу за консистенцією.
6. Викласти на
хліб по 1 ст.л. натертих і відціджених від соку цукіні, на верх по ½-1 ст.л. сирної маси, посипати все рештою цедри лайма, грубо змеленим перцем. За бажанням прикрасити ягодами чорниці або буяхів (лохини).
Смачного! І вдалих
вихідних!
0 comments:
Дописати коментар