Брускета з цукіні



Привіт! Як поживають ваші дачі-городи? Кабачки не забули посадити? Бо у сьогодні знову рецепт-не-рецепт. Як на мене, ідеальний варіант швидкої у приготуванні і легкої закуски до ігристого вина. 

Взагалі-то, я думала він — для вегетаріанських дівочих посиденьок, але дивним чином, припав до смаку навіть чоловікам-м’ясоїдам. Його ідея — творча переробка класичних італійських  кростініале замість grana Padano у мене звичайнісінький домашній сир (рос. творог) і білий йогурт.

Інгредієнти:

10 скибочок хліба
2 маленьких цукіні (20-25см)
200-250г домашнього сиру
50-150мл білого не солодкого йогурта (залежить від вологості сиру)
1 лайм (сік і цедра)
чорний перець

підготовка: 5 хв
приготування: 10 хв

Приготування:

0. Включити духовку до 180°C (власники тостерів можуть пропустити цей пункт).

1.Вимити і обсушити цукіні, натерти на велику (бурякову) тертушку або порізати alla julienne. Перекласти у глибоку миску.

2. Вимити лайм гарячою водою із содою, обсушити. Натерти цедру на тертушку; половину додати до цукіні, іншу відкласти до подальшого використання. Розрізати лайм навпіл і вичавити сік.

3. Влити сік до натертих цукіні і добре перемішати всю масу. Залишити маринуватися на 5-15-45 хв (залежить від того, як швидко потрібно зробити закуску).

4. Нарізати хліб тонкими скибочками і підсмажити у тостері або 5хв у духовці за температури 180°C.

5. Змішати домашній сир і йогурт до гладкої однорідної маси. Повинно бути схожим на сиркову масу за консистенцією.

6. Викласти на хліб по 1 ст.л. натертих і відціджених від соку цукіні, на верх по ½-1 ст.л. сирної маси, посипати все рештою цедри лайма, грубо змеленим перцем. За бажанням прикрасити ягодами чорниці або буяхів (лохини).

Смачного! І вдалих вихідних!



0 comments:

Дописати коментар