Привіт, привіт. За вікном середина вересня, а погода стоїть наче ми десь в Кот-д'Ор.
Не вистачає виду на позолочено-червоні виноградники і круасанів на сніданок. І хоч всі береги, включно з сухопутним золотим берегом Бургундії, цього року залишилися поза зоною досяжності, вирішили ми тут на днях французську вечерю влаштувати. Скажу одразу, вживу запечений сир я не пробувала, це була ідея хатніх гурманів.
Навіть не знаю чи в Нормандії, звідки він родом, існує такий варіант його споживання. Але...по-перше існує велика кількість рецептів, а по-друге, це – дуже просто, незвично і смачно.
Ідеальний варіант для аперитиву з виглядом на захід сонця теплого весняного, літнього, осіннього (потрібне підкреслити) вечора.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 250г камамберу
- 150г винограду
- 50г олив*
- 40г горіхів
- 1-2 ст.л. меду
- 1ст.л. вершкового масла
- 4 гілочки чебрецю (тим’яну)
- мелена гвоздика на кінчику ножа
- сіль, перець
підготовка: 15хв
приготування: 10-12хв
температура: 200 °С
Приготування запеченого камамберу:
1. Розігріти духовку до 200°С.
2. Розрізати виноград навпіл, розчавити оливи дном чашки, вийняти кісточки, нарізати горіхи великими шматочками, зняти листочки з 2х гілочок тим’яну.
3. Розтопити у сковороді 1ст.л. вершкового масла; додати горіхи, виноград, тим’ян, оливи, мелену гвоздику і обсмажити все 2-3 хвилини. Влити мед і проварити ще 2-3 хвилини. приготування фруктового соусу для запікання камамберу
4. Викласти сир у жаростійкий посуд (разом з папером і дерев’яною коробочкою, якщо вона була), зробити зверху хрестоподібний надріз, полити 2 / 3 соусу і поставити у духовку на 10-12 (не більше 15) хв. Середина з надрізом повинна стати рідкою.
5. Тим часом. Нарізати багет скибками і підсмажити у тостері або в духовці (викласти на лист і підсмажити поки готується сир). 6. Посолити, поперчити і посипати сир рештою листочків чебрецю. Подавати гарячим, поливши рештою соусу.
* факультативно. Виноград можна замінити сезонними фруктами (груша, інжир і т.п.)
0 comments:
Дописати коментар