Запечений камамбер

Швидка вечеря на французький лад. Гарячий сир - альтернатива фондю

Привіт, привіт. За вікном середина вересня, а погода стоїть наче ми десь в Кот-д'Ор.


Не вистачає виду на позолочено-червоні виноградники і круасанів на сніданок. І хоч всі береги, включно з сухопутним золотим берегом Бургундії, цього року залишилися поза зоною досяжності, вирішили ми тут на днях французську вечерю влаштувати. Скажу одразу, вживу запечений сир я не пробувала, це була ідея хатніх гурманів.


Навіть не знаю чи в Нормандії, звідки він родом, існує такий варіант його споживання. Але...по-перше існує велика кількість рецептів, а по-друге, це – дуже просто, незвично і смачно.


Ідеальний варіант для аперитиву з виглядом на захід сонця теплого весняного, літнього, осіннього (потрібне підкреслити) вечора.


ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 250г камамберу
  • 150г винограду
  • 50г олив*
  • 40г горіхів
  • 1-2 ст.л. меду
  • 1ст.л. вершкового масла
  • 4 гілочки чебрецю (тим’яну)
  • мелена гвоздика на кінчику ножа
  • сіль, перець

підготовка: 15хв

приготування: 10-12хв

температура: 200 °С


Приготування запеченого камамберу:

1. Розігріти духовку до 200°С.


2. Розрізати виноград навпіл, розчавити оливи дном чашки, вийняти кісточки, нарізати горіхи великими шматочками, зняти листочки з 2х гілочок тим’яну.


3. Розтопити у сковороді 1ст.л. вершкового масла; додати горіхи, виноград, тим’ян, оливи, мелену гвоздику і обсмажити все 2-3 хвилини. Влити мед і проварити ще 2-3 хвилини. приготування фруктового соусу для запікання камамберу


для приготування соусу для запеченого камамберу можна використати сезонні фрукти

4. Викласти сир у жаростійкий посуд (разом з папером і дерев’яною коробочкою, якщо вона була), зробити зверху хрестоподібний надріз, полити 2 / 3 соусу і поставити у духовку на 10-12 (не більше 15) хв. Середина з надрізом повинна стати рідкою.

камамбер із виноградом, інжиром і грушею та медом

5. Тим часом. Нарізати багет скибками і підсмажити у тостері або в духовці (викласти на лист і підсмажити поки готується сир). 6. Посолити, поперчити і посипати сир рештою листочків чебрецю. Подавати гарячим, поливши рештою соусу.

* факультативно. Виноград можна замінити сезонними фруктами (груша, інжир і т.п.)


0 comments:

Дописати коментар