Паста із куркою та сиром фета

соус для макаронів або спагеті можна зробити із куркою і сиром фета чи бринзою

Привіт, привіт. Осінь, яблука, останні теплі дні, останній шанс «згоняти» у відпустку... як результат трохи забутий бложик.


Не можна сказати, що за останній місяць не було ніяких кулінарних експериментів. Якось ліниво фотографувати коли хочеться швиденько поїсти і втекти на сонечко або страви видавалися недостаньо фотогенічними.


Виправляюся. Сьогодні буде про просту і ситну пасту, як знак солідарності з італійцями, які поголовно мусять дотримуватися «комендантської години» з 21 до 5 години ранку. Враховуючи те, що ресторани в нетуристичних місцях зазвичай відкриваються о 19.30-20. Здається мені народ ризикує вмерти з голоду, а ресторанний бізнес збанкрутувати.
Недарма сицилійці вчора протестували. Хоча, в Гамбурзі у відповідь на подібні заходи, народ придумав « Early Party », це коли дискотека відкривається о 5-й. Тобто, якщо в тебе навчання в онлайн і можна накидатися до 9ти? А якщо на роботу?


Не знаю як воно достеменно функціонує. Та й з вечерею не дуже вийде. Та повернемося до рецепту. «Паста із фетою і куркою? - можливо скептично зауважите ви- Чи ж його взагалі можна поєднувати?» Так. Виходить на диво гармонійно. Навіть любителі томатно-болонезних соусів добавки просять. А якщо у вас робота з дому та ще й родина вдома товчеться, то й швидко.


ІНГРЕДІЄНТИ:

На чотирьох

  • 400г курячого філе
  • 100-150г сиру Фета або бринзи
  • 3-4шт молодої цибулі або 1 цибулина-шалот
  • ½ пучка петрушки
  • 2-3 ст.л. олії
  • сіль, перець

підготовка: 10хв

приготування: 15хв


Приготування:

0. Перед початком. Зверніть увагу скільки хвилин потрібно варити пасту. Якщо на упаковці вказано 11-13 хвилин, то щонайперше потрібно поставити воду із розрахунку 1л на 100г.


1.Обсушити м’ясо паперовим рушником (попередньо не мити), нарізати порційними шматочками, сир – кубиками, молоду цибулю – кружечками, а шалот дрібно посікти (якщо ви використовуєте її).


2. Розігріти у достатньо великій сковороді олію, додати курку і обсмажити на середньому вогні 5-7 хв, постійно помішуючи. Додати цибулю і витримати ще 2-3 хвилини.


3. Всипати половину петрушки і сиру «Фета», посолити, поперчити і влити ½ черпака води у якій варяться макарони (спагеті etc .).


4. Тим часом відварити пасту до готовності у добре підсоленій воді (приблизно 2ст.л. на 4л води). Відцідити, додати до соусу і добре перемішати.


5. Розкласти по тарілкам, посипати рештою петрушки та сиру і одразу подавати. Смачного!


Джерело: « Hünchen Gerichte »


0 comments:

Дописати коментар