На траву за вікнами падають яблука, котяться схилом долу, заплутуються в траві, губляться і стає шкода, що стільки добра пропадає.
Якось цього року багато їх вродило. Рвати про запас ще рано, тому згадався мені пиріг, якого колись пробувала у Польщі (тому й назвала його польським). В ньому багато начинки і мало тіста, саме те, що потрібно коли треба утилізувати надлишки фруктів.
Інгредієнти на форму ⌀24см:
Для штрейзеля:
300г борошна
200г маргарину
(масла)
70-100г цукру
½ пачечки
ванільного цукру
додатково для основи:
70г борошна
1 яйце
30мл молока
¼ ч.л. порошку
для випічки
Для начинки:
1-1,5кг яблук
70-100г цукру
½ упаковки
ванільного цукру
1-2 ст.л.
крохмалю
Підготовка: 20-30хвПриготування: 50-60 хвТемпература: 160-180 °С
Приготування:
1. Приготувати
начинку. Вимити і почистити яблука від шкірки, видалити серцевину і нарізати
(залежно від величини) на 4-8 частин. Викласти у велику сковороду, додати цукор
і готувати на середньому вогні до готовності. Частина яблук повинна
перетворитися на свого роду пюре. Охолодити.
2. Відміряти і
відважити всі інгредієнти. Увага! Окремо відважити продукти для штрейзеля і
основи пирога.
3. Застелити
форму (ø 24 cm) папером для випічки, змастити верхній край маслом або
маргарином.
4.Розігріти духовку
до 180°С .
5.Висипати на стіл
або у велику миску 70-100г цукру, 300г борошна, 200г маргарину, ванільний цукор
і перетерти кінчиками пальців до утворення грудочок.
6.Відважити 300г
штрейзеля (маси з п.5.), перекласти в окремий посуд і поставити в холодильник до подальшого
використання. Це – майбутній верхній шар нашого пирога.
7. Основа пирога.
Додати до решти крихт 70 г борошна, 1 яйце, ¼ ч.л. порошку для випічки, молоко
і замісити тісто.
8.Перекласти тісто
у форму для випічки, рівномірно розподілити по дну руками і сформувати
невеликий бортик 2-3 см. Наколоти дно виделкою.
9.Додати до начинки
(залежно від того наскільки рідкою вона вийшла) 1-2 ст.л. крохмалю, ½ пачечки
ванільного цукру і добре розмішати.
Розподілити яблучну масу по основі, розрівняти ложкою і викласти зверху
штрейзель. Розрівняти.
10. Перші 30 хв
випікати на нижньому рівні духовки за температури 180°С, потім зменшити температуру до 160°С і пекти ще
25-30 хвилин на середньому рівні.
Залишити у формі
до повного охолодження.
0 comments:
Дописати коментар