Вони не просто класні, вони - суперові. Ми купили їх випадково в одній італійській пекарні. Зовнішній вигляд не обіцяв нічого, але як же я помилялась. Це - найсмачніші коржики у моєму житті.
Звісно, що рецепта не було ні німецькою, ні англійською, а італійської я не знаю. Більше того, навіть не знала, як воно називається. Пошуки тривали більше півроку. Знайшла за малюнком, а переклав Гугль.
Я давно підозрювала, що у італійців все просто, але не уявляла наскільки. Завдяки жиру, тісто виходить розсипчасте і печиво просто тане у роті. Сала було мало, тому змішала його з маслом, але можна й з олією. Рецепт розрахований на 1 кг муки. Я робила на 1/3. Вийшло 1 деко – 10 шт. але достатньо величеньких.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 1 кг борошна
400 г цукру (можна трохи зменшити)
250 г свинячого смальцю без запаху (кулінарного жиру)
3 яйця
250 мл молока
1 пакетик ванільного цукру
цедра 1 лимону або апельсину
15 г порошку для випічки або соди
цукор для обвалювання
всі продукти кімнатної температури
Підготовка: 40хв
Приготування: 25хв
Температура: 180-200°С
Приготування:
1.Збити жир з цукром добіла. Додати по одному яйця і продовжувати збивати поки маса не побіліє.
2. Додати борошно, порошок для випічки (соду), молоко, цедру і замісити тісто.
3. Залишити тісто «відпочити» на 30 хв у холодильнику.
4. Скачати з тіста палички товщиною 5 см і довжиною 10 см.
5. Обваляти палички у цукрі. Викласти на деко і трохи приплющити зверху.
6. Випікати 20 хв за температури 180-200 градусів до золотистого кольору.
P.S.Завдяки жиру печиво довго залишається свіжим.
0 comments:
Дописати коментар