Biscottini з Палермо, або молочні коржики на салі

Рецепт простого італійського розсипчастого печива на жиру - сицілійські молочні коржики

Вони не просто класні, вони - суперові. Ми купили їх випадково в одній італійській пекарні. Зовнішній вигляд не обіцяв нічого, але як же я помилялась. Це - найсмачніші коржики у моєму житті.


Звісно, що рецепта не було ні німецькою, ні англійською, а італійської я не знаю. Більше того, навіть не знала, як воно називається. Пошуки тривали більше півроку. Знайшла за малюнком, а переклав Гугль.

Я давно підозрювала, що у італійців все просто, але не уявляла наскільки. Завдяки жиру, тісто виходить розсипчасте і печиво просто тане у роті. Сала було мало, тому змішала його з маслом, але можна й з олією. Рецепт розрахований на 1 кг муки. Я робила на 1/3. Вийшло 1 деко – 10 шт. але достатньо величеньких.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 1 кг борошна

400 г цукру (можна трохи зменшити)

250 г свинячого смальцю без запаху (кулінарного жиру)

3 яйця

250 мл молока

1 пакетик ванільного цукру

цедра 1 лимону або апельсину

15 г порошку для випічки або соди

цукор для обвалювання


всі продукти кімнатної температури

Підготовка: 40хв

Приготування: 25хв

Температура: 180-200°С


Приготування:

1.Збити жир з цукром добіла. Додати по одному яйця і продовжувати збивати поки маса не побіліє.

2. Додати борошно, порошок для випічки (соду), молоко, цедру і замісити тісто.

3. Залишити тісто «відпочити» на 30 хв у холодильнику.

4. Скачати з тіста палички товщиною 5 см і довжиною 10 см.


5. Обваляти палички у цукрі. Викласти на деко і трохи приплющити зверху.

6. Випікати 20 хв за температури 180-200 градусів до золотистого кольору.


P.S.

Завдяки жиру печиво довго залишається свіжим.


0 comments:

Дописати коментар