Колись я вичитала, що пір – їжа багатіїв. Проте, довго не знала для чого природа створила таку смішну цибулину-переростка, доки не натрапила на цей рецепт.
Суп має надзвичайний смак і ніжну текстуру. Цибулею, як ми її знаємо, тут майже не пахне.
ІНГРЕДІЄНТИ
Інгредієнти на 4 порції:
2-3шт великого пору (біла частина)
2-3 картоплини
40 гр. масла або олії
1 л. бульйону або води
100 мл. вершків
1 зубок часнику
сіль, перець
Підготовка: 15-20хв
Приготування: 30хв
Температура: 170°С
Приготування:
1. Очистити і вимити білу частину пору. Нарізати товстими кільцями.2. Почистити і нарізати картоплю товстими брусочками. Розрізати часник навпіл, вийняти середину.
3. У каструлю з товстим дном (не емальовану) налити олію (покласти масло), додати часник і пір. Потушити 5 хв. на невеликому вогні.
4. Додати до цибулі картоплю і потушити ще 5 хв.
5. Додати бульйон (воду) і варити на несильному вогні 20 хв. до повної готовності картоплі. Посолити, поперчити.
6. Пропустити через блендер до стану пюре.
7. Додати вершки, повернути на вогонь і проварити ще 5 хв. Суп готовий.
0 comments:
Дописати коментар