Ніжний суп - пюре з пору (рос. лук порей)

Рецепт простого, зігріваючого зимового крем-супу з пором. Російською - лук-порей.

Колись я вичитала, що пір – їжа багатіїв. Проте, довго не знала для чого природа створила таку смішну цибулину-переростка, доки не натрапила на цей рецепт.

Суп має надзвичайний смак і ніжну текстуру. Цибулею, як ми її знаємо, тут майже не пахне.


ІНГРЕДІЄНТИ

Інгредієнти на 4 порції:



2-3шт великого пору (біла частина)
2-3 картоплини
40 гр. масла або олії
1 л. бульйону або води
100 мл. вершків
1 зубок часнику
сіль, перець

Підготовка: 15-20хв

Приготування: 30хв

Температура: 170°С


Приготування:

1. Очистити і вимити білу частину пору. Нарізати товстими кільцями.

2. Почистити і нарізати картоплю товстими брусочками. Розрізати часник навпіл, вийняти середину.

3. У каструлю з товстим дном (не емальовану) налити олію (покласти масло), додати часник і пір. Потушити 5 хв. на невеликому вогні.

4. Додати до цибулі картоплю і потушити ще 5 хв.

5. Додати бульйон (воду) і варити на несильному вогні 20 хв. до повної готовності картоплі. Посолити, поперчити.

6. Пропустити через блендер до стану пюре.

7. Додати вершки, повернути на вогонь і проварити ще 5 хв. Суп готовий.

0 comments:

Дописати коментар