Навіть не знаю, як його розхвалювати. Це - класика, яка смакує і до сніданку, і до кави. Єдине, якщо ваші діти не люблять чорний шоколад, замініть какао на Nesquick або його похідні.
ІНГРЕДІЄНТИ
250 гр масла або маргарину250 гр цукру
500 гр муки
200 мл молока
4 яйці
2-3 ст.л. какао
2 ст.л. коньяку або рому
цедра половини лимону
1 пачка розпушувача
1 пачка ванільного цукру
дрібка солі
Всі продукти кімнатної температури
Приготування:
1. Збити м'яке масло з цукром до побіління. Додати по одному 4 яйці.2. Змішати муку, порошок для випічки, сіль і натерту шкірку лимона.
3. Невеликими порціями додати до масляно-яєчної суміші мучну суміш і молоко. Добре перемішати.
4. Вилити 2/3 суміші у змащену олією або жиром форму для запікання.
5. В решту тіста додати какао і ром. Добре перемішати.
6. Вилити шоколадне тісто на біле тісто.
7. Протягти виделкою між шарами з тістом, перемішуючи їх, щоб створити «мармуровий ефект».
8. Випікати у попередньо розігрітій до 200 °С духовці 55-70 хв. Готовність перевірити «на суху паличку» (зубочистка чи сірник, встромлений у кекс, повинний виходити сухим.
0 comments:
Дописати коментар