Мармуровий кекс

Сімейний рецепт найкращого кексу на маргарині або маслі та какао-порошку. Вказаної кількості продуктів вистачить на велику порцію . Такий мармуровий кекс довго залишається свіжим.

Навіть не знаю, як його розхвалювати. Це - класика, яка смакує і до сніданку, і до кави. Єдине, якщо ваші діти не люблять чорний шоколад, замініть какао на Nesquick або його похідні.


ІНГРЕДІЄНТИ

250 гр масла або маргарину
250 гр цукру
500 гр муки
200 мл молока
4 яйці
2-3 ст.л. какао
2 ст.л. коньяку або рому
цедра половини лимону
1 пачка розпушувача
1 пачка ванільного цукру
дрібка солі

Всі продукти кімнатної температури


Приготування:

1. Збити м'яке масло з цукром до побіління. Додати по одному 4 яйці.

2. Змішати муку, порошок для випічки, сіль і натерту шкірку лимона.

3. Невеликими порціями додати до масляно-яєчної суміші мучну суміш і молоко. Добре перемішати.

4. Вилити 2/3 суміші у змащену олією або жиром форму для запікання.

5. В решту тіста додати какао і ром. Добре перемішати.

6. Вилити шоколадне тісто на біле тісто.

7. Протягти виделкою між шарами з тістом, перемішуючи їх, щоб створити «мармуровий ефект».

8. Випікати у попередньо розігрітій до 200 °С духовці 55-70 хв. Готовність перевірити «на суху паличку» (зубочистка чи сірник, встромлений у кекс, повинний виходити сухим.

0 comments:

Дописати коментар