Шоколадна panna cotta з вишневим соусом

Рецепт італійської панакоти із чорного  шоколаду, молока, вершків та желатину та вишневим соусом

Все-таки українці харчуються в більшості своїй традиційно. Важко повірити, але навіть у приватному житті європейця їжа подається, як написано у книжці з етикету. Спочатку аперитив (поки гості збираються) тоді закуска, основна страва, а завершує все десерт.


Якщо ви любите все шоколадне – спробуйте. Це справді смачно і надзвичайно просто.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 4 невеликих порції:

100 гр. молока
3 гр желатину
200 мл вершків
1 плитка шоколаду (100 гр)
2 ст л цукру

Для соусу:

300 гр замороженої вишні
100 гр води
2 ст л коньяку чи рому, або 100 гр портвейну
3 ст л цукру
прянощі: 2-3 шт духмяного перцю, 2-3 шт гвоздики, лавровий листочок, кориця



Приготування:

1. Змішати вершки і цукор. Підігріти на невеликому вогні до повного розчинення цукру. Зняти з вогню.


2. Додати до вершкової суміші дрібно посічений шоколад і розмішати до повного його розчинення.


3. Розпустити желатин у молоці.


4. Змішати молоко і вершково-шоколадну суміш.


5. Збити міксером декілька хвилин, поки желатин повністю не змішається з сумішшю.


6. Змастити олією форми (у мене 100 гр) і розлити суміш.


7. Поставити у холодильник для застигання.


Приготування cоусу:

1. Закип’яти 100гр води, додати 3 ст л. цукру і проварити до його розчинення.


2. Залити морожені вишні зробленим сиропом, додати коньяк, ром, або портвейн і залишити розморожуватись.

3. Викласти вишні і сік, що утворився, у каструлю. Додати прянощі.


4. Довести вишні до кипіння і зменшити вогонь. Проварити 15 хвилин на повільному вогні.


5. Охолодити


Подача:


Вийняти форми з холодильника. Занурити на 30 сек у гарячу воду.

Перевернути десерт на тарілку. Полити соусом.


Насолоджуйтесь!


0 comments:

Дописати коментар