Вирішила повторити цю італійську страву і зробила особисте відкриття. Якщо баклажани не смажити, в запікати в духовці, то економиться купа часу, олії і непотрібних калорій. Смак і талія від цього тільки виграє. Яскрава закуска з мінімумом продуктів.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію (як на фото):
1 середній баклажан
2 помідори
1 зубчик часнику
петрушка,базилік
сіль, перець
2-3 ст. ложки олії
Приготування:
1. Обмити баклажан. Нарізати кільцями товщиною 5-7 мм. Посолити, залишити на 5-10 хв.
2. Тим часом нарізати помідори маленькими шматочками. Додати дрібно посічений часник. Залишити на 10 хв.
3. Розігріти духовку до 200°С.
4. Злити рідину, яка виділилася з баклажанів. Ополоснути і обтрусити овочі від залишків води.
5. Застелити деко папером для випічки. Змастити олією. Викласти баклажани на лист один біля одного в один шар.
6. Поставити деко в духовку і запікати до легкого золотистого кольору приблизно 15 хв.
7. Відцідити помідори від соку, що виділився, додати дрібно посічені петрушку і базилік, поперчити.
8. Вийняти баклажани з духовки. Викласти на тарілку. На кожне кружальце викласти 1 ложку помідорів. Подрипати зверху олією.
lifehackЗакуску можна подати з білим хлібом, а можна їсти і просто так. Буде смачно однозначно ;)
0 comments:
Дописати коментар