Брускета на баклажані

Рецепт італійської овочевої закуски - брускети із запеченим баклажаном і помідорами


Вирішила повторити цю італійську страву і зробила особисте відкриття. Якщо баклажани не смажити, в запікати в духовці, то економиться купа часу, олії і непотрібних калорій. Смак і талія від цього тільки виграє. Яскрава закуска з мінімумом продуктів.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію (як на фото):

1 середній баклажан

2 помідори

1 зубчик часнику

петрушка,базилік

сіль, перець

2-3 ст. ложки олії


Приготування:

1. Обмити баклажан. Нарізати кільцями товщиною 5-7 мм. Посолити, залишити на 5-10 хв.

2. Тим часом нарізати помідори маленькими шматочками. Додати дрібно посічений часник. Залишити на 10 хв.


3. Розігріти духовку до 200°С.


4. Злити рідину, яка виділилася з баклажанів. Ополоснути і обтрусити овочі від залишків води.


5. Застелити деко папером для випічки. Змастити олією. Викласти баклажани на лист один біля одного в один шар.


6. Поставити деко в духовку і запікати до легкого золотистого кольору приблизно 15 хв.


7. Відцідити помідори від соку, що виділився, додати дрібно посічені петрушку і базилік, поперчити.


8. Вийняти баклажани з духовки. Викласти на тарілку. На кожне кружальце викласти 1 ложку помідорів. Подрипати зверху олією.


lifehack

Закуску можна подати з білим хлібом, а можна їсти і просто так. Буде смачно однозначно ;)


0 comments:

Дописати коментар