Італійська кухня геніальна в своїй простоті. Все що треба для смачної вечері – свіжі продукти і трохи часу. Для такої їжі вони навіть мають спеціальний термін «бридкий, але смачний».
Цей салат відноситься якраз до цієї категорії. Незвичайне поєднання продуктів, 5 хвилин і у вас є небанальний салат. Робіть швидше, поки апельсини не скінчилися.ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 3 апельсини
- 1 салатна (солодка) цибулина
- 2ст.л. дрібно нарізаної петрушки
- 4ст.л. оливкової олії
- сіль, перець
Підготовка: 7 хв.
Приготування: 15хв.
Витримка у холодильнику 1 год.
Приготування:
1. Почистити апельсин. Зрізати верхню і нижню частину апельсина і за допомогою гострого ножа зрізати з апельсинів шкірку разом з білою частиною.
2. Нарізати апельсини кружками товщиною 5мм.
3. Почистити цибулину. Половину нарізати напівкільцями. Другу половину дрібно посікти і перемішати з нарізаною петрушкою.
4. Перемішати апельсини з цибулею і петрушкою, посолити, поперчити, заправити олією.
5. Накрити салат кришкою або харчовою плівкою і поставити у холодильник на 1 годину.
6. За 5 хвилин до подачі вийняти з холодильника. Прикрасити листочками петрушки.
P.S.Мій салат витримав у холодильнику лише 15 хвилин. Але навіть цього часу вистачило, щоб зрозуміти геніальність цієї простоти. Подавала з рибою, запеченою під сіллю. Рекомендую!
0 comments:
Дописати коментар