Крем-карамель

Оригінальний рецепт класичного французького десерту. Зробити бургундський крем карамель дуже просто і в домашніх умовах. Мінімум інгредієнтів: молоко, цукор, яйця і витрат часу.

Це найвідоміший, і як виявилося, надзвичайно простий у приготуванні десерт, а продукти для нього можна знайти у кожному холодильнику.

У нього 2 відмінні риси: по-перше він автентично французький (привезений з останньої поїзки на Бургундщину). По-друге тут не має присмаку яєць, що є основним недоліком крему-карамелі у київських кафе.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 6 порцій


  • 1л. молока
  • 1 л. ванільного екстракту (можна замінити цедрою лимона і паличкою кориці)
  • 6 яєць
  • 7 ст. ложок цукру (у молоко)
  • 150 гр. цукру (для карамелі)

Підготовка: 15хв

Приготування: 45хв

Температура: 180°С


Приготування:


1.Закип’ятити молоко і ванільний екстракт. Додати 7 ст.л. цукру. Якщо ванілі знайти не вдалося, додати у сироп (технологія приготування нижче) тонко зрізану шкурку лимону (апельсину) і паличку кориці.

2.Процідити молочну суміш через сито. Охолодити до температури 60 градусів.

3.Розмішати яйця виделкою до однорідної маси. Додати невелику кількість (1 чашку) охолодженої молочної суміші у яйця і перемішати.

4.Змішати молочну і яєчну суміші. Процідити через дрібне ситечко.

5.Зварити карамель. Для цього розплавити у каструльці на малому вогні 150 гр. цукру, 2 ст. ложки води, додати тонко зрізану шкурку лимону (апельсину) і паличку кориці. Потримати на вогні до отримання золотистого кольору. Вийняти цедру і корицю.

6.Покласти на дно кожної формочки (кавові або чайні чашки, невеликі слоїчки) по 1 ст.л. карамелі.

7.Змішати решту карамелі з молочно-яєчною сумішшю. Перецідити.

8.Розлити суміш у формочки.

9. Розігріти духовку до 180 градусів. Покласти у глибоке деко (широку каструлю) кухонний рушник, виставити формочки, залити деко гарячою водою. Вода повинна доходити приблизно до половини висоти форм.

10.Витримати на водяній бані 45 хвилин. Крем повинен загуснути, але залишитися світлим.

11.Після охолодження поставити у холодильник.

12.Перед подачею можна полити ликером.

0 comments:

Дописати коментар