Останнім часом я почала часто готувати супи пюре. Просто і водночас смачно. А текстура яка! Цей рецепт я вирішила включити до різдвяного меню. Бо він незвичайний за фарбою, дуже простий у виконанні і надзвичайно смачний.
ІНГРЕДІЄНТИ
- півголовки великої, або 1 невелика «синя» капустина
- 3 картоплини
- 1 дрібка зіри (кумину)
- ½ ст холодної кип’яченої води
- 1 ст л. крохмалю
- сіль, перець,
- олія
Приготування:
1.Посікти капусту, почистити і нарізати на шматочки 2х2 см картоплю, порізати дрібно цибулю.
2.Розігріти в неемальованій каструлі олію. Обжарити на несильному вогні цибулю (2-3 хв).
3.Додати картоплю. Обжатити ще 2 хв.
4.Додати капусту. Постійно помішуючи протушити ще 3-5 хв.
5.Залити кип'ятком у рівень з овочами. Приправити сіллю, додати кумин. Тушити на середньому вогні 15 хв.
6.Розвести 1 ложку крохмалю у ½ ст. холодної кип’яченої води. Додати в суп і перемішати. Проварити до стану коли картопля і капуста стануть дуже м’якими.
7. Злити рідину у окрему посудину.
8. Перемолоти овочі блендером до стану пюре. Розвести овочевим бульйоном (рідина, яку ми злили) до необхідної консистенції.
9. Подавати з ложкою сметани, листочком петрушки або базиліку.
lifehack P.S.Суп можна прикрасити кедровими горішками, беконом або листочками коріандру. Як на мене, він смакує добре і так.
0 comments:
Дописати коментар