ФІОЛЕТОВИЙ СУП

Останнім часом я почала часто готувати супи пюре. Просто і водночас смачно. А текстура яка! Цей рецепт я вирішила включити до різдвяного меню. Бо він незвичайний за фарбою, дуже простий у виконанні і надзвичайно смачний.


ІНГРЕДІЄНТИ

  • півголовки великої, або 1 невелика «синя» капустина
  • 3 картоплини
  • 1 дрібка зіри (кумину)
  • ½ ст холодної кип’яченої води
  • 1 ст л. крохмалю
  • сіль, перець,
  • олія

Приготування:


1.Посікти капусту, почистити і нарізати на шматочки 2х2 см картоплю, порізати дрібно цибулю.

2.Розігріти в неемальованій каструлі олію. Обжарити на несильному вогні цибулю (2-3 хв).

3.Додати картоплю. Обжатити ще 2 хв.

4.Додати капусту. Постійно помішуючи протушити ще 3-5 хв.

5.Залити кип'ятком у рівень з овочами. Приправити сіллю, додати кумин. Тушити на середньому вогні 15 хв.

6.Розвести 1 ложку крохмалю у ½ ст. холодної кип’яченої води. Додати в суп і перемішати. Проварити до стану коли картопля і капуста стануть дуже м’якими.

7. Злити рідину у окрему посудину.

8. Перемолоти овочі блендером до стану пюре. Розвести овочевим бульйоном (рідина, яку ми злили) до необхідної консистенції.

9. Подавати з ложкою сметани, листочком петрушки або базиліку.
lifehack P.S.

Суп можна прикрасити кедровими горішками, беконом або листочками коріандру. Як на мене, він смакує добре і так.


0 comments:

Дописати коментар