Лимонний крем або Lemon curd

Для всіх любителів лимонного. Рецепт приготування Лимонного крему. Його можна використовувати як окремий десерт, намазку або крем-наповнювач для тістечок та тортів.

Люблю все лимонне, навіть морозиво. І хоч я не дуже знаюся на англійській кухні, але апельсинове варення i Lemon curd, як на мій смак, вони роблять найкращі.


Цей рецепт люблю за простоту і багатофункціональність. Такий крем можна мастити на хліб або використовувати як начинку для тістечок, наприклад, еклерів і пирогів.


Підготовка 10 хв

Час приготування 30хв.

Інгредієнти на 0,5л

  • 4 лимони (цедра і сік)
  • 200 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 3 яйці
  • 1 жовток

Приготування:

1. Покладіть натерту лимонну цедру, сік і масло у жаростійку скляну миску або каструлю. Поставте миску (каструлю) на водяну баню. Прослідкуйте, щоб вода не торкалася дна посуду. Постійно помішуючи, тримайте суміш на водяній бані до повного розчинення масла.

2. Злегка збийте яйця і жовток до утворення однорідної маси. Процідіть через сито. Додайте яйця у лимонну суміш. Перемішайте, а потім збивайте вінчиком доки всі компоненти перемішаються.

3. Проваріть суміш 10–13 хвилин до загустіння (вона буде триматися на ложці) постійно помішуючи.

4. Зніміть лимонний крем з вогню і, час від часу помішуючи, охолодіть його. Охолоджений крем викладіть у скляну стерилізовану банку. Тримайте у холодильнику.

0 comments:

Дописати коментар