Люблю скумбрію. І не лише за омега-3 кислоти. Але цей рецепт прижився у нас не лише через любов до риби. І ось чому. У багатьох країнах Європи на вечерю не готують гарячих страв. Тобто, вечеря – це щось холодне. Часто хліб, сир, шинка або хліб і кефір.
У нас це паличка-виручалочка на випадок пізніх повернень додому, коли на готування їжі нема ні сил, ні часу.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 1 рибину :
- 2 середніх цибулини
- 100 гр. солодкого вина
- сік половини апельсину
- олія для обжарювання
- сіль, перець
Приготування:
1. Чистимо цибулю. Нарізаємо напівкільцями. Обжарюємо на олії до золотистого кольору.
2. Додаємо почищену, відділену від хребта і нарізану шматками рибу. Тушкуємо з цибулею на протязі 5 хвилин.
3. Додаємо вино і тушкуємо на середньому вогні до повної готовності - стану, коли риба починає розпадатися на шматки (10 – 15 хвилин).
4. Додати апельсиновий або лимонний сік (з лимонним соком паштет буде мати відчутну кислинку). Розім’яти виделкою або перемолоти у блендері до утворення пасти.
0 comments:
Дописати коментар