Паштет із скумбрії

Рецепт рибного паштету. Моя  паличка-виручалочка на випадок пізніх повернень додому, коли на готування їжі нема ні сил, ні часу.

Люблю скумбрію. І не лише за омега-3 кислоти. Але цей рецепт прижився у нас не лише через любов до риби.

І ось чому. У багатьох країнах Європи на вечерю не готують гарячих страв. Тобто, вечеря – це щось холодне. Часто хліб, сир, шинка або хліб і кефір.


У нас це паличка-виручалочка на випадок пізніх повернень додому, коли на готування їжі нема ні сил, ні часу.


ІНГРЕДІЄНТИ

на 1 рибину :

  • 2 середніх цибулини
  • 100 гр. солодкого вина
  • сік половини апельсину
  • олія для обжарювання
  • сіль, перець

Приготування:



1. Чистимо цибулю. Нарізаємо напівкільцями. Обжарюємо на олії до золотистого кольору.

2. Додаємо почищену, відділену від хребта і нарізану шматками рибу. Тушкуємо з цибулею на протязі 5 хвилин.

3. Додаємо вино і тушкуємо на середньому вогні до повної готовності - стану, коли риба починає розпадатися на шматки (10 – 15 хвилин).

4. Додати апельсиновий або лимонний сік (з лимонним соком паштет буде мати відчутну кислинку). Розім’яти виделкою або перемолоти у блендері до утворення пасти.

0 comments:

Дописати коментар