За останній рік я випробувала з десяток рецептів шоколадного крему – відомого французького десерту. Французам вдається зробити його легким, помірно-солодким і благородним.
Навіть якщо його подадуть в якихось пластикових тарілочках, він буде прекрасним завершенням обіду. От тільки досягти потрібної консистенції мені все не вдавалось. Я випробувала купу рецептів, але то все було не те. Куплений в супермаркеті був все-рівно кращим. Мені ніяк не вдавалося досягти потрібної консистенції і очікуваного французького смаку. І от нарешті після чергової критики з боку споживачів, гугль змилостився наді мною і видав рецепт французькою!!! Але це був той самий рецепт.
Ділюся.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 4 невеликі порції
- 1/2 л молока
- 3-4 ложки цукру
- 50 г какао-порошку
- 30г крохмалю
- 2 ст.л. збираних вершків
- ванільний цукор (апельсинова цедра)
Підготовка: 15хв
Приготування : 15хв
Витримати: 2год
Приготування:
- Змішати у мисці сухі компоненти. Просіяти через сито, щоб уникнути грудочок.
- Частинами додати холодне молоко, змішуючи вінчиком.
- Перелити в каструлю, підігріти до закипання, постійно помішувати . Проварити крем декілька хвилин до загусання.
- Зняти з вогню і охолодити. Додати вершки і швидко перемішати (можна збити міксером).
- Розлити у форми і накрити харчовою плівкою для уникнення утворення шкуринки.
- Поставити на 2 години у холодильник для застигання.
0 comments:
Дописати коментар