Ще один екземпляр у мою скарбничку зимових
цитрусових рецептів. Після майже десятка перепробуваних варіантів, можу
сказати: «Цей – ідеальний».
Без поливки у ньому майже немає отого надмірного цукру, яким так часто грішать класичні кекси. З нею він стає помірно-солодким із явно вираженою цитрусовою ноткою. Підтвердження тому - після першого шматка моя сім'я сказала: «Мммм» і знищила половину за один раз.
Підготовка: 15 хв
Приготування: 40 хв.
ІНГРЕДІЄНТИ
На невелику форму довжиною 25 см:
- 200г борошна
- 3 середніх яйця
- 100г цукру
- 100г масла
- 1 ч.л. порошку для випічки або 0,5 ч.л. гашеної соди
- 1 лимон (цедра + 100мл.соку)
- 1 ст.л . маку
- дрібка солі
Для поливки:
- 100гр цукрової пудри
- 50мл лимонного соку або лімончелло
Приготування:
1. Відділити білки від жовтків.
2. Змішати борошно, соду і цедру в окремому посуді.
3. Збити розтоплене масло, цукор і жовтки до стану крему. Маса побіліє.
4. Збити білки з дрібкою солі до стійких піків.
5. Змішати масляну і борошняну масу. Додати лимонний сік, мак. Добре перемішати.
6. Додати білки і обережно перемішати «вісімкою».
7. Розігріти духовку до 190°С.
8. Змастити форму олією або маслом. Присипати мукою.
9. Викласти тісто у форму. Розрівняти.
10. Випікати у духовці за температури до 180°С до золотавого кольору близько 35-40хв. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Якщо занурена в середину тіста вона виходить сухою, кекс — готовий.
11. Вийняти з духовки. Охолодити у формі, а потім перекласти на решітку. Змішати цукрову пудру з 2-3 ст.л. лимонного соку або лимончело та полити кекс. Зверху посипати насінням маку.
P.S.Лимон у рецепті можна замінити на апельсин.
0 comments:
Дописати коментар