Лимонний кекс з маком

Рецепт простого фруктового лимонного кекса із маком.

Ще один екземпляр у мою скарбничку зимових цитрусових рецептів. Після майже десятка перепробуваних варіантів, можу сказати: «Цей – ідеальний».
Без поливки у ньому майже немає отого надмірного цукру, яким так часто грішать класичні кекси. З нею він стає помірно-солодким із явно вираженою цитрусовою ноткою. Підтвердження тому - після першого шматка моя сім'я сказала: «Мммм» і знищила половину за один раз.


Підготовка: 15 хв

Приготування: 40 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ

На невелику форму довжиною 25 см:

  • 200г борошна
  • 3 середніх яйця
  • 100г цукру
  • 100г масла
  • 1 ч.л. порошку для випічки або 0,5 ч.л. гашеної соди
  • 1 лимон (цедра + 100мл.соку)
  • 1 ст.л . маку
  • дрібка солі

Для поливки:

  • 100гр цукрової пудри
  • 50мл лимонного соку або лімончелло

Приготування:

1. Відділити білки від жовтків.


2. Змішати борошно, соду і цедру в окремому посуді.


3. Збити розтоплене масло, цукор і жовтки до стану крему. Маса побіліє.


4. Збити білки з дрібкою солі до стійких піків.


5. Змішати масляну і борошняну масу. Додати лимонний сік, мак. Добре перемішати.


6. Додати білки і обережно перемішати «вісімкою».


7. Розігріти духовку до 190°С.


8. Змастити форму олією або маслом. Присипати мукою.


9. Викласти тісто у форму. Розрівняти.


10. Випікати у духовці за температури до 180°С до золотавого кольору близько 35-40хв. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Якщо занурена в середину тіста вона виходить сухою, кекс — готовий.


11. Вийняти з духовки. Охолодити у формі, а потім перекласти на решітку. Змішати цукрову пудру з 2-3 ст.л. лимонного соку або лимончело та полити кекс. Зверху посипати насінням маку.

P.S.

Лимон у рецепті можна замінити на апельсин.


0 comments:

Дописати коментар