Ананас з лимонним йогуртом

Простий, легкий і швидкий десерт. Нарізані тонкими скибочками шматочки ананасу з лимонним йогуртом. Солодкий, свіжий десерт так так і тане у роті.

Тут народ у всілякі челенджі без цукру вдарився, а я до вас з десертом — легким, простим і швидким. Саме таким, як на мене він повинен і бути: свіжим, солодким — насолодою, що тане у роті.

Сонце, шелест прибою, заплющуєш очі і переносишся кудись на південь – до моря.


Ніколи не думала, що лимон і йогурт настільки підкреслююсть смак ананасу. Якщо не вдасться знайти лимонний, можна просто додати більше лимонного соку і цедри або замінити лимонним морозивом. Однозначний прув. Рекомендую.


Інгредієнти на 4-5 порцій:

  • 1 ананас
  • 250мл лимонного йогурту
  • 1 лимон
  • 3-4 ст.л. цукру

Підготовка і приготування: 15хв

Час очікування: 2год


Приготування:


  1. Відкинути лимонний йогурт на сито або на марлю, щоб стекла лишня рідина. Залишити на 2-4 години (факультативно).

  2. Натерти цедру лимона, вичавити сік. Змішати сік, 1 ст.л. цукру і половину тертої цедри з лимонним йогуртом.

  3. Зрізати верхівку і дно ананаса. Почистити від шкірки, видалити коричневі «вічка» і  нарізати тонкими скибочками приблизно 1 см.

  4. За бажанням викласти на сковороду для гриля і підсмажити по 4хв з кожної сторони.
  5. Змішати решту цедри з 2-3 ст.л. цукру

  6. Розкласти шматочки ананаса на тарілки. Посипати «лимонним» цукром, викласти декілька ложок йогурту і одразу подавати.


0 comments:

Дописати коментар