Лимонний тірамісу

Рецепт освіжаючого тірамісу із лимонним соком та ликером лімончело

Ідею класичного італійського десерту запозичила на одному кулінарному форумі (на жаль, він перестав існувати) але рецепт взяла свій, випробуваний.


Якщо хочете вразити гостей – рекомендую. Але робити його краще сьогодні на завтра, щоб він став ніжним і насиченим.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для крему на 4-6 порцій:


  • 1 упаковка (250гр) сиру маскарпоне або не кислої жирної сметани
  • 1 упаковка печива «Савоярді» («Дамські пальчики»)
  • 100гр цукру
  • 4 жовтки
  • 4 білки
  • 100 гр. лімончелло (лимонного лікеру)
  • сік і цедра одного лимону

Для сиропу:


  • 100 гр. води
  • 100 гр. цукру
  • 100 гр. лімончелло (лимонного лікеру)
  • сік і цедра одного лимону

Додатково: квадратна форма глибиною 10 см.

Підготовка: 20-30хв

Витримати: 6-12год


Приготування тірамісу:


  1. З води і цукру зварити сироп. Для цього закип’ятити воду, додати у неї цукор і лимонну цедру. Проварити декілька хвилин. Остудити до кімнатної температури, додати лимонний сік і лімончелло.

  2. Збити білки з дрібкою солі до стійких піків.

  3. Збити маскарпоне з цукром, додати жовтки, лимонний сік і лімончело. Продовжити збивати поки маса не побіліє.

  4. Обережно вмішати збиті білки.

  5. Налити сироп у глибоку тарілку. По одному обмочити нижню частину печива у сироп і викласти на дно скляної форми один біля одного в один шар.
  6. Викласти половину крему на шар печива.

  7. Обмочити у сиропі і викласти на крем решту печива.

  8. Викласти і розрівняти залишки крему.

  9. Закрити плівкою і поставити у холодильник на ніч або на 10-12 годин.


0 comments:

Дописати коментар