Ідею класичного італійського десерту запозичила на одному кулінарному форумі (на жаль, він перестав існувати) але рецепт взяла свій, випробуваний.
Якщо хочете вразити гостей – рекомендую. Але робити його краще сьогодні на завтра, щоб він став ніжним і насиченим.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для крему на 4-6 порцій:
- 1 упаковка (250гр) сиру маскарпоне або не кислої жирної сметани
- 1 упаковка печива «Савоярді» («Дамські пальчики»)
- 100гр цукру
- 4 жовтки
- 4 білки
- 100 гр. лімончелло (лимонного лікеру)
- сік і цедра одного лимону
Для сиропу:
- 100 гр. води
- 100 гр. цукру
- 100 гр. лімончелло (лимонного лікеру)
- сік і цедра одного лимону
Додатково: квадратна форма глибиною 10 см.
Підготовка: 20-30хв
Витримати: 6-12год
Приготування тірамісу:
- З води і цукру зварити сироп. Для цього закип’ятити воду, додати у неї цукор і лимонну цедру. Проварити декілька хвилин. Остудити до кімнатної температури, додати лимонний сік і лімончелло.
- Збити білки з дрібкою солі до стійких піків.
- Збити маскарпоне з цукром, додати жовтки, лимонний сік і лімончело. Продовжити збивати поки маса не побіліє.
- Обережно вмішати збиті білки.
- Налити сироп у глибоку тарілку. По одному обмочити нижню частину печива у сироп і викласти на дно скляної форми один біля одного в один шар.
- Викласти половину крему на шар печива.
- Обмочити у сиропі і викласти на крем решту печива.
- Викласти і розрівняти залишки крему.
- Закрити плівкою і поставити у холодильник на ніч або на 10-12 годин.
0 comments:
Дописати коментар