Королівський омлет, або Kaiserschmarrn

Солодкий омлет-млинець з австрійських Альп.

Про нього мені доводилось чути раніше і у голові ніяк не вкладалося, як солодкі яйця можуть бути смачними?

Насправді, це щось середнє між омлетом і млинцем, але безперечно, він найсмачніший з усіх, які мені довелося спробувати. Якщо у вас вдома люблять солодке, він повинен припасти вам до смаку.


ІНГРЕДІЄНТИ

На двох:
3 яйці
100 гр. молока
75 гр муки
30 гр родзинок
1 ст л цукру
сіль
цукрова пудра
вершкове масло для жарки


Підготовка: 10хв

Приготування : 10хв


Приготування королівського омлета:


1. Відділити білки від жовтків.


2. Розмішати молоко з яйцями, додати сіль, муку, цукор до утворення негустого тіста. Залишити на 10 хв.


3. Тим часом збити білки з дрібкою солі до утворення густої білої піни (м’яких піків).


4. Обережно перемішуючи додати білки у тісто.


5. Розігріти сковороду великого діаметру на середньому вогні. Розтопити близько 30 гр масла (можна замінити на рафіновану олію).


6. Вилити яєчну масу на сковороду. Посипати родзинками. Накрити кришкою.


7. Підсмажити до утворення золотистої скоринки знизу. Посипати верхню частину цукром. Перевернути. Підсмажити до утворення золотистої скоринки.


8. За допомогою ножа або виделки розділити на великі шматки.


9. Подавати з варенням, або просто посипати цукровою пудрою і цинамоном.

P.S.

Підсмажений з обох сторін Кайзершмарн, подібно до Дач Бебі (Dutch Baby) можна поставити на 5 хвилин під гриль у духовку (температура 200-220°С). Тоді він підніметься і стане пухкішим.



0 comments:

Дописати коментар