або як утилізувати рештки Все почалося з того, що мені припекло зробити десерт і одночасно пристроїти білки. У холодильнику майже пусто; навіть молоко діти допили. Все що було – дві пачки сиру. Декілька хвилин пошуків і ідею знайдено.
Підготовка: 20хв
ІНГРЕДІЄНТИ
На 6 порцій:
- 500 гр сиру або сиркової маси
- 150-200гр молока, сметани або вершків
- 15 гр желатину
- 2 білки або 1 яйце
- 4 - 5 ст.л. цукру або цукрової пудри
- цедра і сік 1 лимону
- 6 ст.л. густого полуничного варення
- дрібка солі,
- ваніль
Приготування:
1. Збити холодні білки з дрібкою солі до стійких піків, додаючи поступово 2 ст. ложки цукру або цукрової пудри.2. Розчинити желатин у 50 гр молока або вершків. Остудити до температури тіла.
3. Збити сир з цукром (цукровою пудрою) і вершками (молоком) до стану однорідної, гладкої маси. Додати ваніль, цедру і сік лимону.
4. Додати розчинений желатин і добре перемішати.
5. Обережно вмішати білкову масу.
6. Розкласти по 1 ст.л. маси у склянки (посуд для подачі). Зверху покласти по 1 ст.л. густого полуничного варення. Заповнити рештою сирної маси.
7. Поставити у холодильник на 2 години для застигання.
0 comments:
Дописати коментар