Сирний десерт з полуничною начинкою

простий сирний десерт з полуничним варенням

або як утилізувати рештки Все почалося з того, що мені припекло зробити десерт і одночасно пристроїти білки. У холодильнику майже пусто; навіть молоко діти допили. Все що було – дві пачки сиру. Декілька хвилин пошуків і ідею знайдено.


Підготовка: 20хв


ІНГРЕДІЄНТИ
На 6 порцій:

  • 500 гр сиру або сиркової маси
  • 150-200гр молока, сметани або вершків
  • 15 гр желатину
  • 2 білки або 1 яйце
  • 4 - 5 ст.л. цукру або цукрової пудри
  • цедра і сік 1 лимону
  • 6 ст.л. густого полуничного варення
  • дрібка солі,
  • ваніль

Приготування:

1. Збити холодні білки з дрібкою солі до стійких піків, додаючи поступово 2 ст. ложки цукру або цукрової пудри.

2. Розчинити желатин у 50 гр молока або вершків. Остудити до температури тіла.

3. Збити сир з цукром (цукровою пудрою) і вершками (молоком) до стану однорідної, гладкої маси. Додати ваніль, цедру і сік лимону.

4. Додати розчинений желатин і добре перемішати.

5. Обережно вмішати білкову масу.

6. Розкласти по 1 ст.л. маси у склянки (посуд для подачі). Зверху покласти по 1 ст.л. густого полуничного варення. Заповнити рештою сирної маси.

7. Поставити у холодильник на 2 години для застигання.

0 comments:

Дописати коментар