Крамбль з апельсинами і хурмою або пиріг у слоїчку

Рецепт простого і легкого порційного пирога-десерту. Його можна робити не тільки в слоїчках, а й в чашках або навіть у формі для пирога чи кекса

Крамблі - це скоріше десерт, ніж пиріг. Зверху тоненька шкірка з мучних крихт – штрейзеля, а всередині будь-яка начинка на ваш смак. Мрія мого дитинства - щоб начинки було більше ніж тіста.


А ще, паличка-виручалочка на випадок неочікуваних гостей. Бо це пиріг, який вдається завжди, а замість формочок можна використати будь-який посуд, хоч чашки, хоч слоїчки від йогурта. Найкраще для крамблів підходять соковиті фрукти. Мої фаворити - вишні та сливи. А недавно, натрапила на зимовий варіант. Тож, якщо у вас є пара апельсинів і хурма - цей варіант саме для вас.


Підготовка: 15-20хв

Приготування: 20хв

Температура: 180°С


ІНГРЕДІЄНТИ

На 6 невеликих порцій


Для крихт (штрейзеля):

  • 1 ст л. цукру
  • 50 гр. холодного масла
  • 2 ст.л. муки
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців
  • 2 ч.л. молотої кориці

Для начинки:

  • 2 апельсина
  • 2 хурми
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю

Приготування:

1. Приготувати посипку – штрейзель. Для цього нарізати масло кубиками приблизно 1 см. Висипати у велику миску борошно і пластівці, додати масло і перетерти кінчиками пальців до утворення крихт. Додати цукор і корицю. Перемішати. Прибрати у холодильник.
2. Вимити апельсини гарячою водою і натерти цедру з 1 апельсина.
3. За допомогою ножа зрізати з апельсина шкіру і вирізати дольки. Для цього гострим ножем зрізаємо верх і низ апельсина. І рухаючись зверху-вниз знімаємо шкіру разом з білою плівкою. Беремо почищений апельсин у руку і вирізаємо сегменти без білої шкірки. и). Як це робити у фотографіях показано тут .
4. Нарізати апельсин і хурму шматочками 2-3 см. Додати цукор, крохмаль, цедру і перемішати.
5. Розігріти духовку до 180°С.
6. Заповнити форми на 2 /3 начинкою. Зверху викласти декілька ложок крихт так, щоб вони закрили фрукти.
7. Випікати на середньому рівні духовки 20 хвилин, доки верх не стане рум’ яним і золотистим.

P.S. Мабуть це один з небагатьох пирогів, які можна подавати теплим. Смакуйте!


0 comments:

Дописати коментар