Це — ще одна із зимових страв, які робить моя свекруха. Вона одночасно і основна страва і гарнір. Ідеальний варіант коли треба просто, швидко і смачно.
Інгредієнти:
на купустину
- 50мл олії або вершкового масла
- 50г борошна
- 1л-700мл молока
- мускатний горіх
- 1 головка цвітної капусти
Час підготовки: 15хв.
Час запікання: 20-30 хв.
Температура: 220°С
Приготування:
1. Обмити та почистити від листя головку цвітної капусти. Зрізати плодоніжку. Покласти її в окріп і обварити до напівготовності (5-7 хвилин) .
приготувати соус «Бешамель».
2.Для цього розпустити на сковороді 50 гр вершкового масла або олії. Коли воно запіниться і на поверхні почнуть утворюватись бульбашки, додати 2 ст.л. ,борошна. Добре розмішати і тримати на вогні доки поверхня суміші знову не запіниться. Через 2-3 хвилини зняти з вогню і додати невеликими порціями холодне(!) молоко (700мл-1л). Розмішати вінчиком до розчинення грудочок муки. Повернути на вогонь і проварити ще 5 хв. Соус повинен залишитися достатньо рідким. Додати сіль, перець, дрібку натертого мускатного горіху, ложку гірчиці.
3. Покласти капусту в достатньо глибоку форму для запікання, або жаростійку каструлю і залити соусом.
4. Запікати до м’якості у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 20-30 хвилин.
0 comments:
Дописати коментар