а у перекладі просто «бабусин крем». Якщо у вас ще немає десерту для романтичного вечора, то це — саме воно. Справжній французький десерт з мінімального набору продуктів.
Підготовка: 20-30 хв
Приготування: 35 хв
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 150 гр цукру
- 250 мл молока
- 250 мл вершків
- 5 жовтків
- 200 гр консервованих вишень (без камінців)
- 3 ст. ложки вишняку або коньяку
- цедра апельсину
- ванільний екстракт або ваніль
- кориця, цукор для подачі
Додатково: форми для запікання
Приготування:
1. Зварити карамель. Для цього змішати у неемальованій каструлі 100 гр цукру, 3 ложки вишняку і 2 ложки води. Закип'яти і проварити 5 хвилин. Карамель набуде бурштинового відтінку. Вийняти цедру.
2. Розігріти духовку до 150 ° С.
3. Розподілити консервовані вишні у 4 вогнетривкі форми. Зверху розкласти карамель.
4. Закип'ятити молоко, вершки і ваніль. Охолодити до 60 ° С.
5. Змішати жовтки з 50 гр цукру. Додати до охолодженої молочної суміші. Розмішати. За необхідності процідити через сито.
6. Розлити суміш у форми для запікання.
7. Глибоке деко застелити кухонним рушником. Виставити форми і налити у деко гарячу воду так, щоб вона доходила приблизно до половини форм.
8. Поставити у духовку на 30 хвилин.
9. Вийняти, охолодити. і поставити форми у холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею посипати поверхню крему корицею і цукром. Поставити у духовку під гриль на 5 хвилин до утворення карамельної шкірки.
lifehackЯкщо у вас нема вершків, просто візьміть ще 250мл молока.
0 comments:
Дописати коментар