Creme Grand Mere

Бабусин крем. Рецепт одного з варіантів крем-карамель.Справжній французький десерт з мінімального набору продуктів.

а у перекладі просто «бабусин крем». Якщо у вас ще немає десерту для романтичного вечора, то це — саме воно. Справжній французький десерт з мінімального набору продуктів.

Підготовка: 20-30 хв

Приготування: 35 хв



ІНГРЕДІЄНТИ

На чотирьох:

  • 150 гр цукру
  • 250 мл молока
  • 250 мл вершків
  • 5 жовтків
  • 200 гр консервованих вишень (без камінців)
  • 3 ст. ложки вишняку або коньяку
  • цедра апельсину
  • ванільний екстракт або ваніль
  • кориця, цукор для подачі

Додатково: форми для запікання


Приготування:

1. Зварити карамель. Для цього змішати у неемальованій каструлі 100 гр цукру, 3 ложки вишняку і 2 ложки води. Закип'яти і проварити 5 хвилин. Карамель набуде бурштинового відтінку. Вийняти цедру.


2. Розігріти духовку до 150 ° С.


3. Розподілити консервовані вишні у 4 вогнетривкі форми. Зверху розкласти карамель.


4. Закип'ятити молоко, вершки і ваніль. Охолодити до 60 ° С.


5. Змішати жовтки з 50 гр цукру. Додати до охолодженої молочної суміші. Розмішати. За необхідності процідити через сито.


6. Розлити суміш у форми для запікання.


7. Глибоке деко застелити кухонним рушником. Виставити форми і налити у деко гарячу воду так, щоб вона доходила приблизно до половини форм.


8. Поставити у духовку на 30 хвилин.


9. Вийняти, охолодити. і поставити форми у холодильник мінімум на 1 годину. Перед подачею посипати поверхню крему корицею і цукром. Поставити у духовку під гриль на 5 хвилин до утворення карамельної шкірки.


lifehack

Якщо у вас нема вершків, просто візьміть ще 250мл молока.


0 comments:

Дописати коментар