Лимонне печиво

Рецепт італійського розсипчастого печива з лимонним соком, яке виробляється за допомогою  кулінарного мішка

Цього року моїм різдвяним подарунком стала одна «чарівна» книжка. В ній на 500 сторінках лише випічка з усіх можливих видів тіста. Починаю її тестувати.

Один з випробуваних рецептів нижче. Тож, якщо вам треба, щоб швидко, лимонно і смачно — спробуйте.


ІНГРЕДІЄНТИ

На порцію:

  • 75г масла або маргарину
  • 150г цукру
  • сік і цедра половини лимону
  • 2 яйця
  • 225г муки
  • 1 ст.л. крохмалю

Для глазуру:

  • 200г цукрової пудри
  • 2-3 ложки лимонного соку

час випікання: 20-25хв

температура: 175-185°С


Приготування:

1. Збити масло з цукром до стану крему. Продовжуючи збивати поступово додати лимонний сік і цедру, яйця по одному, крохмаль та муку (по 1 ложці за раз).


2. Перемішати все до утворення достатньо густого тіста. Воно буде опадати з ложки важкими кусками.


3. Розігріти духовку до 190 ° С. 4. Змастити лист (деко) жиром або застелити папером для випічки.


5. За допомою кулінарного мішка з насадкою вичавити печиво. Або викласти тісто у пластикову торбинку для заморожування, зрізати кінчик і вичавити гірки. Як варіант; сформувати печиво за допомогою двох чайних ложок.


6. Випікати 20-25 хвилин до золотавого кольору за температури 175-185°С.


7. Охолодити. Прикрасити розтопленим білим шоколадом або лимонним глазуром.


8. Для глазуру змішати 200 г цукрової пудри з 2-3 ложками лимонного соку або сиропу до утворення густої але текучої маси.



0 comments:

Дописати коментар