Цього року моїм різдвяним подарунком стала одна «чарівна» книжка. В ній на 500 сторінках лише випічка з усіх можливих видів тіста. Починаю її тестувати.
Один з випробуваних рецептів нижче. Тож, якщо вам треба, щоб швидко, лимонно і смачно — спробуйте.ІНГРЕДІЄНТИ
На порцію:
- 75г масла або маргарину
- 150г цукру
- сік і цедра половини лимону
- 2 яйця
- 225г муки
- 1 ст.л. крохмалю
Для глазуру:
- 200г цукрової пудри
- 2-3 ложки лимонного соку
час випікання: 20-25хв
температура: 175-185°С
Приготування:
1. Збити масло з цукром до стану крему. Продовжуючи збивати поступово додати лимонний сік і цедру, яйця по одному, крохмаль та муку (по 1 ложці за раз).
2. Перемішати все до утворення достатньо густого тіста. Воно буде опадати з ложки важкими кусками.
3. Розігріти духовку до 190 ° С. 4. Змастити лист (деко) жиром або застелити папером для випічки.
5. За допомою кулінарного мішка з насадкою вичавити печиво. Або викласти тісто у пластикову торбинку для заморожування, зрізати кінчик і вичавити гірки. Як варіант; сформувати печиво за допомогою двох чайних ложок.
6. Випікати 20-25 хвилин до золотавого кольору за температури 175-185°С.
7. Охолодити. Прикрасити розтопленим білим шоколадом або лимонним глазуром.
8. Для глазуру змішати 200 г цукрової пудри з 2-3 ложками лимонного соку або сиропу до утворення густої але текучої маси.
0 comments:
Дописати коментар