Як на мене, різотто достатньо специфічна страва. Воно подобається не всім і не завжди з першого разу. Бо, по-перше, не всі люблять рис, а по-друге, не всі люблять липкий рис. Але варте того, щоб спробувати. Різотто ідеальний гарнір і водночас самостійна основна страва. Все залежить від того чим присмачите.
Для того, щоб різотто вдалося необхідно виконати декілька умов. По-перше, рис. Ідеально сортів: Арборіо,Карнаролі, Бальдо. Як мінімум, полірований, круглий рис, який не злипається. Ні в якому разі – довгий. Інакше вийде жарена рисова каша.
По-друге, ще до того, як ви почнете готувати, підготуйте каструльку з 1 л гарячого бульйону або просто розведіть бульйонний кубик у кип’яченій воді. Тримайте його гарячим увесь час, поки готуєте. По-третє, кількість рису. ЇЇ розраховують за таким принципом – на одну особу береться 2 жмені, якщо це гарнір і три, якщо різотто – основна і єдина страва.
А ще вам знадобиться велика сковорода з товстим дном, щоб все не перетворилося на кашу-малашу. Тож, до рецепту мого улюбленого різотто.
ІНГРЕДІЄНТИ
На чотирьох:
- 200 грамів пору (можна замінити на цибулю-шалот)
- 300 гр рису для різотто
- 4 ст.л. олії
- 1л овочевого відвару або розведений бульйонний кубик
- 250 гр м’якого легкоплавкого сиру (Брі або просто 50 гр масла)
- 2 груші тим'ян для подачі
- сіль, перець
Підготовка: 10 хв.
Приготування: 30 хв.
Приготування:
1. Порізати цибулю маленькими кубиками. Протушити на олії до прозорості (приблизно 2-3 хв).
2. Підготувати бульйон. Розігріти овочевий (курячий бульйон) або просто розчинити бульйонний кубик у кип’ятку.
3. Додати рис. Добре перемішати його з цибулею і до прозорості.
4. Додати 100 гр білого або рожевого вина (факультативно). Постійно перемішувати доки вино не випарується.
5. Додати до рису черпак гарячого бульйону і перемішати. Збільшити вогонь до помірно сильного. Постійно помішуючи рис, додавати по черпаку гарячого бульйону кожен раз коли рідина майже випарується. Готувати різотто на протязі 15-20 хвилин . Р ис стане кремоподібним, але при цьому ще залишиться трохи твердим всередині.
6. Порізати 1 грушу кубиками, іншу спочатку навпіл, потім дольками. Обірвати листочки тим’яну із стебла.
7. Розігріти сковороду з 2 ложками олії. Викласти груші, посипати листочками тим’яну. Обжарити до золотистого кольору.
8. Порізати сир кубиками.
9. Додати сир, грушу кубиками до різотто. Перемішати. Присмачити сіллю і перцем. Залишити «відпочити» 1-2 хвилини.
10. Подавати прикрасивши дольками груші.
0 comments:
Дописати коментар