«Потріскане» печиво

Рецепт печива з подвійним шоколадом до кави  саме те, що потрібно у зимовий час

Ви любите каву з шоколадом? А може шоколад до кави? Тоді це печиво — ідеальний варіант.


Воно в міру солодке і приємно-шоколадне. Ідеальний варіант для вранішньої або післяобідньої кави.


ІНГРЕДІЄНТИ

Інгредієнти на 30 штук:

  • 125г чорного шоколаду, розтопити на водяній бані
  • 60г вершкового масла
  • 220г борошна
  • 4 яйця
  • 100г цукру
  • 70г какао-порошку
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 150г чорного шоколаду, порубати на шматки
  • 60г цукрової пудри

Температура: 165-170 ° С

Підготовка: 20хв

Час очікування: 1 год

Час випікання:15хв


Приготування:

1. Розтопити шоколад (125 гр) з вершковим маслом на водяній бані.


2. Змішати сухі компоненти: муку, какао, розпушувач, ванільний цукор (ваніль).


3. Окремо збити яйця з цукром до побіління. Обережно додати злегка охолоджений шоколад і перемішати.


4. Додати шоколадну суміш до сухих компонентів і замісити тісто. 5. Вмішати порубані шматочки шоколаду (150 гр). 6. Загорнути тісто харчовою плівкою і прибрати у холодильник на годину.


7. Розігріти духовку до 170 ° С.


8. Застелити лист (деко) папером для випічки або змастити маслом (олією).


9. У невелику миску насипати цукрову пудру.


10. Вийняти тісто з холодильника і розділити на 4 частини. Взяти четвертину; решту тримати у холодильнику до використання.


11. Скачати з тіста кульки діаметром 3-4 см. Кожну обваляти у цукровій пудрі. Викласти на лист на відстані 5-7 см.


12. Випікати 15 хвилин за температури 165 -170 ° С. Печиво злегка розтріскається і буде твердим, якщо на нього злегка натиснути. 13. Охолодити на листі. Тримати герметично закритим.



0 comments:

Дописати коментар