Лімончело

Зробити популярний в Італії ликер, який подають майже у кожному ресторані в кінці обіду просто. Потрібно 5 лимонів, півлітра спирту, цукор і 2 тижні.

Цей популярний в Італії ликер подають майже у кожному ресторані в кінці обіду як диджестив, тобто для покращення травлення.


Його часто додають у випічку і десерти. Мені здавалося, що це якась надзвичайно складна технологія, затрати часу і коштів, бо у пляшка лімончело у магазині коштує до 10 евро. Виявилось, що це лише 10 хвилин роботи і 14 днів «на почекати».


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 пляшку:

  • 5 необроблених лимонів лише цедра (обов'язково)
  • 500 мл. 96% медичного спирту
  • 350гр цукру 
  • 700 мл води.

Приготування:

  1. Зрізати цедру з 5 лимонів і змішати її з 500 мл. 96% медичного спирту.

  2. Залишити настоятись у темному місці на 2 тижні.

  3. Закип'ятити 200гр цукру і 700 мл води.

  4. Охолодити і змішати настоянкою лимонної цедри.

  5. Розлити по пляшкам. Тримати у прохолодному місці.


0 comments:

Дописати коментар