Цей популярний в Італії ликер подають майже у кожному ресторані в кінці обіду як диджестив, тобто для покращення травлення.
Його часто додають у випічку і десерти. Мені здавалося, що це якась надзвичайно складна технологія, затрати часу і коштів, бо у пляшка лімончело у магазині коштує до 10 евро. Виявилось, що це лише 10 хвилин роботи і 14 днів «на почекати».
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 пляшку:
- 5 необроблених лимонів лише цедра (обов'язково)
- 500 мл. 96% медичного спирту
- 350гр цукру
- 700 мл води.
Приготування:
- Зрізати цедру з 5 лимонів і змішати її з 500 мл. 96% медичного спирту.
- Залишити настоятись у темному місці на 2 тижні.
- Закип'ятити 200гр цукру і 700 мл води.
- Охолодити і змішати настоянкою лимонної цедри.
- Розлити по пляшкам. Тримати у прохолодному місці.
0 comments:
Дописати коментар