Я довго мудрувала, як перекласти назву цього десерту. Послідовний переклад з французької звучав би, як «оранжева чаша». Він і насправді дуже помаранчевий, і за кольором, і на смак. Саме такий десерт буде ідеальним завершенням вечері, коли хочеться чогось легкого і свіжого. Смакує навіть тим, хто не дуже любить апельсинове.
Підготовка: 30 хв
Приготування: 10 хв
ІНГРЕДІЄНТИ
На 4 порції:
- 200 мл вершків
- 3 жовтки
- 100 гр. цукру
- цедра 1 апельсина
- 25 гр борошна
- 350 мл апельсинового соку (свіжовичавленого)
- 8-10 печива «Савоярді» або «Дамські пальчики»
- 5 ст.л. апельсинового ликеру (факультативно)
- 2 апельсини нарізані дольками ("філе")
Приготування:
1. Вичавити сік із апельсинів. Для 350 мл знадобиться 4-5 середніх апельсинів.2. У невеликій каструлі змішати вінчиком до однорідної суміші жовтки, натерту цедру одного апельсина, ложку муки, 250 мл апельсинового соку і 50 гр цукру.
3. Поставити суміш на невеликий вогонь. Довести до кипіння і протримати на невеликому вогні ще 5 хв. Процідити через сито. Охолодити.
4. Збити вершки з 50 гр. цукру.
5. Зрізати ножем з апельсина шкірку і вирізати «філе». Для цього гострим ножем зрізаємо верх і низ апельсина. І рухаючись зверху-вниз зрізаємо шкіру разом з білою плівкою. Беремо почищений апельсин у руку і вирізаємо сегменти без білої шкірки. Про те, як це робиться я писала тут.
6. Змішати решту апельсинового соку (100мл) і апельсиновий ликер. Вилити у глибоку миску.
7. Вмочити печиво у суміш соку і ликеру.
8. У кожну вазочку (залежно від розміру печива, яке ви використовуєте) покласти 4-5 шт. печива. У мене 3 Savoiardi, розламані навпіл.
9. Зверху викласти 4-5 дольок апельсину нарізаних на «філе» і апельсиновий крем. У кожну вазочку приблизно 2-3 ст. ложки.
10. Зверху викласти збиті вершки і одразу ж подавати.
P.S.Я не люблю збиті вершки. Тому у мене крем з 200 гр. сиркової маси, змішаних з 2 білками, збитими до стану стійких піків і присмачених ваніллю.
0 comments:
Дописати коментар