Макароновведення

Коротке пояснення як правильно варити пасту. Скільки сухих макаронів треба на людину, скільки води? Промивати чи ні?

Кажуть, паста вдається завжди. Не знаю, як у вас, але у мене часто виходило, що макаронів було або забагато, або замало.


Тут математика проста. Щоб не наварити лишнього, потрібно брати 100 гр. сухих виробів у розрахунку на 1 людину.


А щоб вони не злипалися, частіше їх перемішуйте і додайте на кожні 100 грамів — 1 літр води і 1 чайну ложку солі.


Не треба олії, вона заважає пасті вбирати соус. Як тільки макарони опинилися у воді, треба зменшити вогонь, щоб вони варилися рівномірно і не перерювалися. Зазвичай час приготування вказано на упаковці, але варто виключити їх трохи „al dente“. Крім того, макаронні вироби не промивають водою. Вона змиває крохмаль, а без нього соус буде триматися погано. Та й вихолоне швидше. Ще одне невеличке правило: соус чекає на пасту. Він повинен стояти напоготові на момент коли ви виключите вогонь.


Який із 200 різновидів макаронів ви виберете — справа особистого смаку. Єдине, чим рідший соус, тим товщі і ширші сорти беруться. Короткі — «бантики», «колеса» підходять до м'ясних і овочевих, довгі, широкі тальятеле — до сирних і вершкових, спагеті — для томатних та соусів з оливковою олією.


Фото: adme. ru


0 comments:

Дописати коментар