Кому рецепт вдалого і надзвичайно простого паштету? Він випадково зберігся у моїх завалах, як згадка і спадок одного симпатичного кулінарного форуму, який на жаль, перестав існувати. Щоб добро не пропало і як подяка його власниці – Карині, ділюся. Мінімальний набір продуктів, трохи спецій і швидкий перекус готовий!
Підготовка: 30 хв.
Приготування: 25 хв.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 1 порцію:
- 400 г яловичої печінки
- 250 мл молока
- 2 цибулини-шалот (семилітка) або 1 звичайна
- 1 велике солодке яблуко
- 150 мл коньяку
- 1 ч.л. розмарину
- 1 ч.л. тим'яну
- 1 ч.л. цукру листя шавлії (за смаком)
- масло або олія для обжарювання
- дрібка натертого мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Вирізати з печінки плівки і жовчні протоки. Вимочити у молоці мінімум 30 хвилин.
2. Порізати дрібно цибулю і обжарити на сковороді до золотистого кольору. Перекласти на окрему тарілку.
3. Почистити яблуко від шкірки, видалити середину і насінники, нарізати шматочками. Викласти на розігріту сковороду, додати коньяк і цукор. Протушити на невеликому вогні 4-5 хвилин. Перекласти на окрему тарілку.
4. Вийняти печінку з молока. Обсушити, нарізати шматочками 4-5 см.
5. Розігріти на сковороді масло (олію), викласти печінку і приправи. Обжарити з усіх сторін 4-5 хвилин, коли печінка буде майже готова, але залишиться в середині трохи рожевою. Посолити, поперчити.
6. Викласти у блендер половину печінки і подрібнити до кремоподібного стану. Додати решту печінки, цибулю, яблуко, масло (за бажанням) мускатний горіх, сіль та перець і подрібнити до бажаної консистенції.
7. Перекласти у посуд для зберігання. Смакує однаково добре і з білим, і з чорним хлібом.
P.S.у моєму рецепті мало масла. Завдяки цьому, паштет можна мастити на хліб, як пасту. Якщо ви хочете його нарізати, додайте декілька ложок вершкового масла кімнатної температури.
0 comments:
Дописати коментар