Печінковий паштет з яблуком

рецепт вдалого і надзвичайно простого паштету.  Можна використовувати як намазку на хліб або просто нарізати шматочками і подавати в якості закуски.

Кому рецепт вдалого і надзвичайно простого паштету? Він випадково зберігся у моїх завалах, як згадка і спадок одного симпатичного кулінарного форуму, який на жаль, перестав існувати. Щоб добро не пропало і як подяка його власниці – Карині, ділюся. Мінімальний набір продуктів, трохи спецій і швидкий перекус готовий!


Підготовка: 30 хв.

Приготування: 25 хв.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 400 г яловичої печінки
  • 250 мл молока
  • 2 цибулини-шалот (семилітка) або 1 звичайна
  • 1 велике солодке яблуко
  • 150 мл коньяку
  • 1 ч.л. розмарину
  • 1 ч.л. тим'яну
  • 1 ч.л. цукру листя шавлії (за смаком)
  • масло або олія для обжарювання
  • дрібка натертого мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Вирізати з печінки плівки і жовчні протоки. Вимочити у молоці мінімум 30 хвилин.


2. Порізати дрібно цибулю і обжарити на сковороді до золотистого кольору. Перекласти на окрему тарілку.


3. Почистити яблуко від шкірки, видалити середину і насінники, нарізати шматочками. Викласти на розігріту сковороду, додати коньяк і цукор. Протушити на невеликому вогні 4-5 хвилин. Перекласти на окрему тарілку.


4. Вийняти печінку з молока. Обсушити, нарізати шматочками 4-5 см.


5. Розігріти на сковороді масло (олію), викласти печінку і приправи. Обжарити з усіх сторін 4-5 хвилин, коли печінка буде майже готова, але залишиться в середині трохи рожевою. Посолити, поперчити.


6. Викласти у блендер половину печінки і подрібнити до кремоподібного стану. Додати решту печінки, цибулю, яблуко, масло (за бажанням) мускатний горіх, сіль та перець і подрібнити до бажаної консистенції.


7. Перекласти у посуд для зберігання. Смакує однаково добре і з білим, і з чорним хлібом.

P.S.

у моєму рецепті мало масла. Завдяки цьому, паштет можна мастити на хліб, як пасту. Якщо ви хочете його нарізати, додайте декілька ложок вершкового масла кімнатної температури.


0 comments:

Дописати коментар