Вдалий апельсиновий кекс

Рецепт простого і швидкого апельсинового кекса на маргарині та сметані.

Мені вже давно хотілося спекти щось таке апельсинове до чаю. Бо холодно і сезон апельсинів, і взагалі я таке люблю. Методом проб і помилок зліпила рецепт з трьох, але результатом залишилась задоволена. Всі продукти брала кімнатної температури.


ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 100 г сметани або вершків
  • 3 яйця сік і цедра
  • 1 апельсин
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л апельсинового лікеру, або

декілька крапель апельсинової есенції

  • 300 г борошна
  • 2 ч.л. порошку для випічки, або 1 ч.л. соди
  • дрібка солі,
  • ванільний цукор

Час випічки: 50-60 хв

Температура: 170-180°С


Приготування:

1. Збити вершкове масло і цукор у пишну масу. Не припиняючи збивання додати поступово сметану, по одному яйця, сік, есенцію (ликер). Після додавання кожного інгредієнту збивати до утворення пишного крему (1-2 хв).


2. Змішати борошно з дрібно натертою цедрою апельсину, ванільним цукром, сіллю і порошком для випічки.


3. Поступово вмішати борошно в масляну масу. Додати загашену оцтом соду, якщо ви її використовуєте замість порошку для випічки. Добре перемішати до утворення густої маси.


4. Розігріти духовку до 180°С.


5. Змастити форму для випічки олією. Всипати 1 ч.л. борошна і повертаючи форму рівномірно розподілити її тонким шаром по поверхні. Завдяки цьому кекс вийметься без проблем.


6. Викласти тісто у змащену олією форму. Розрівняти поверхню.


7. Випікати 50-60 хв за температури 170-180 градусів. Готовність перевірити шпажкою (скіпкою), якщо вона виходить з тіста сухою – кекс готовий.


Готовий апельсиновий кекс можна полити сиропом або посипати цукровою пудрою

8. Залишити кекс на 5 хв. у формі трохи охолодитися.Вийняти. За бажанням полити сиропом.


Сироп: Сік і цедра одного апельсину 2 ст л. цукру


1. Зрізати з апельсина цедру (дуже тоненько) і порізати її на тоненькі смужки.


2. Змішати в каструлі сік, цедру, цукор. Довести до кипіння. Проварити 5 хв на несильному вогні.


3. Теплий кекс поколоти зубочисткою і полити сиропом.

lifehack

Якщо ви зб'єте білки окремо і додасте їх в кінці, то кекс вийде "легким" і "повітряним"


0 comments:

Дописати коментар