Сардини з лимоном і соусом романеску

сардини запечені із шматочком лимона під соусом

От не знаю чи на теренах України можна знайти сардину не в консерві. Справа в тому, що цю рибу важко продати несвіжою – після декількох днів на прилавку вона отримує «термічний опік». Живіт рибини розходиться і її нутрощі виглядають на світ.


Але якщо вам вдасться знайти цю недорогу і надзвичайно корисну рибу – ділюся простим і дуже швидким рецептом її приготування і соусом, який іспанці використовують для багатьох рибних страв.


Підготовка: 15 хв

Приготування: 10 хв

Температура: 200 ° С


ІНГРЕДІЄНТИ

  1. Почистити рибу, зняти нігтем луску.

  2. Викласти на пергамент, полити невеликою кількістю оливкової (соняшникової) олії, посипати порізаною петрушкою, майораном і душицею. На кожну рибину викласти половину тоненької скибочки лимона.

  3. Запікати у духовці 10хв за температури 200 ° С.

Для соусу:

  • 1 помідор
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 невелика головка часнику
  • 50 гр. оливкової олії
  • 1 шматок пшеничного хліба
  • ½ перчини чілі
  • 1 цибулина шалот (семилітка, кущівка)
  • 1 ч.л. цукру

Приготування:

1. Запекти у духовці перець, часник і помідор 15-20 хв. Шкурка помідора потріскається і він стане м’яким. Вийняти з духовки, очистити від шкурки. З перця вийняти насіння.

2. Тим часом обжарити на сковороді дрібно посічену цибулю до м’якості.

3. Обжарити подрібнений хліб до золотистої скоринки.

4. Скласти овочі, цибулю і хліб в блендер. Зробити пюре.

5. Додати перець, цукор, олію. Перемішати.

P.S. в оригінальному рецепті були горіхи і паприка. Я їх не використовувала. Як на мене добре і так. Дуже приємний соус, який можна використовувати як діп, або доповнення до риби.


0 comments:

Дописати коментар