От не знаю чи на теренах України можна знайти сардину не в консерві. Справа в тому, що цю рибу важко продати несвіжою – після декількох днів на прилавку вона отримує «термічний опік». Живіт рибини розходиться і її нутрощі виглядають на світ.
Але якщо вам вдасться знайти цю недорогу і надзвичайно корисну рибу – ділюся простим і дуже швидким рецептом її приготування і соусом, який іспанці використовують для багатьох рибних страв.
Підготовка: 15 хв
Приготування: 10 хв
Температура: 200 ° С
ІНГРЕДІЄНТИ
- Почистити рибу, зняти нігтем луску.
- Викласти на пергамент, полити невеликою кількістю оливкової (соняшникової) олії, посипати порізаною петрушкою, майораном і душицею. На кожну рибину викласти половину тоненької скибочки лимона.
- Запікати у духовці 10хв за температури 200 ° С.
Для соусу:
- 1 помідор
- 1 солодкий червоний перець
- 1 невелика головка часнику
- 50 гр. оливкової олії
- 1 шматок пшеничного хліба
- ½ перчини чілі
- 1 цибулина шалот (семилітка, кущівка)
- 1 ч.л. цукру
Приготування:
1. Запекти у духовці перець, часник і помідор 15-20 хв. Шкурка помідора потріскається і він стане м’яким. Вийняти з духовки, очистити від шкурки. З перця вийняти насіння.2. Тим часом обжарити на сковороді дрібно посічену цибулю до м’якості.
3. Обжарити подрібнений хліб до золотистої скоринки.
4. Скласти овочі, цибулю і хліб в блендер. Зробити пюре.
5. Додати перець, цукор, олію. Перемішати.
P.S. в оригінальному рецепті були горіхи і паприка. Я їх не використовувала. Як на мене добре і так. Дуже приємний соус, який можна використовувати як діп, або доповнення до риби.
0 comments:
Дописати коментар